Ειδήσεις

Εκδήλωση για τον Σταύρο Καλλέργη στο Πέραμα

Η Περιφερειακή Ενότητα, το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ρεθύμνου και το δήμος Μυλοποτάμου διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στη ζωή, τους αγώνες και τη δράση του πρωτοπόρου κοινωνικού αγωνιστή και ηγέτη Σταύρου Καλλέργη, οργανωτή της 1ης Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Χώρα μας με την συμπλήρωση 87 χρόνων από το θάνατό του, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 και ώρα 10 π.μ. στο σπίτι του στο ΜΠΡΑΧΙΜΟ (έξω από το Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, διακλάδωση Χουμερίου).

Στο κάλεσμα του το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου αναφέρει:

«Σε υλοποίηση Ψηφίσματος που εκδόθηκε κατά τον πρώτο επιτυχή Παγκρήτιο ενωτικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς το 2006, που σηματοδότησε και ανέδειξε την αναγκαιότητα συνεργασίας, αλληλεγγύης και ενότητας του αγώνα των εργαζομένων, οργανώνεται στις 12 Μαΐου 2013, ο Παγκρήτιος Ενωτικός Εορτασμός της Πρωτομαγιάς, στην οικία του Πρωτεργάτη του γιορτασμού της στην Ελλάδα, Σταύρου Καλλέργη στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου.

Πιστεύουμε ότι, με την Παγκρήτια αυτή εκδήλωση στον τόπο καταγωγής του Σταύρου Καλλέργη, θα τιμηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο άνθρωπος που ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα και τους αγώνες της Εργατικής Τάξης και τόλμησε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη εκδήλωση - συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα στις 2 του ΜΑΗ 1893.

Η Κρήτη με τον ενωτικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και με αποτίμηση φόρου τιμής στον Πρωτεργάτη της, διατηρεί, καλλιεργεί και προβάλλει το αξεπέραστο μήνυμα του αγώνα που αποδίδει μόνο όταν είναι ΚΟΙΝΟΣ».

Σχόλια