default-image

Συνέχεια για τις Ημέρες Ρεθύμνου

Πολιτισμός
Συνέχεια για τις Ημέρες Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει το Φεστιβάλ «Ημέρες Ρεθύμνου», με επίκεντρο την παλιά πόλη.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Παρασκευή 10/05/2013

Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής και γελοιογραφίας του Δημήτρη Χαντζόπουλου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Τον Δημήτρη Χαντζόπουλο τον γνωρίζουμε από το πώς σατιρίζει τις «πατάτες» που διαπράττουν οι πολιτικοί μας. Τώρα θα γνωρίσουμε τη ζωγραφική του με μοντέλα μια σειρά από πραγματικές πατάτες. «Πραγματικές» όσο η διάσημη πίπα του Μαγκρίτ. Μια τέλεια ζωγραφισμένη πίπα που, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, «δεν είναι μία πίπα». Το ίδιο και οι πατάτες του Χαντζόπουλου.

Εκπληκτικές στον ρεαλισμό τους, απίστευτες στην ποικιλία των τοπίων που διαμορφώνονται στη φλούδα τους, υπερμεγέθεις σε ορισμένα τους στησίματα σαν οικόσιτοι μετεωρίτες, μοιάζουν με ό,τι άλλο θέλετε εκτός από πατάτες, ακριβώς επειδή είναι πατάτες! «Πατάτες με λάδι σε ξύλο»…

Μολονότι ακούγεται σαν τρόπος μαγειρέματος ή σερβιρίσματος, αφορά ένα δεξιοτεχνικά δουλεμένο όσο και ασυνήθιστο εικαστικό θέμα. Οι πατάτες του Χαντζόπουλου συμπτύσσουν μοναδικά την ετυμολογική σχέση ανάμεσα στη γεύση (gout) και την καλαισθησία (γούστο).

Κάποιοι μάλιστα πίνακες θυμίζουν έντονα φιγούρες του Χένρι Μουρ, κάποιοι άλλοι το γλυπτό του Χανς Αρπ Human Concretion. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και μια επιλογή γελοιογραφιών του Δημήτρη Χαντζόπουλου με αντικείμενο την «κρίση».

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης / 20:30 / Διάρκεια έκθεσης: 10/05 - 31/05

Σάββατο 11/05/2013

Συναυλία Απόστολου Ρίζου, Κώστα Νικολόπουλου και Παναγιώτη Τσεβά

Σ'αυτό το μουσικό project με τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα και το έντονο συναίσθημα, οι ερμηνείες του τραγουδοποιού Απόστολου Ρίζου, συμπράττουν με τη μοναδική δεξιοτεχνία του Κώστα Νικολόπουλου στις κιθάρες και του Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν, δημιουργώντας ένα πλήρες ηχητικό και ρυθμικό τοπίο. Με τη χαρισματική φωνή του και με απρόσμενες ενορχηστρώσεις, παρουσιάζει τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Τι είδες που δεν είδα εγώ;" (Lyra) και συναντά αυτά της δεκάχρονης πορείας του στη δισκογραφία, όπως το "Τι να θυμηθώ", το "Να 'μαστε μαζί" και το "Φυσαλίδα" του Νίκου Ζούδιαρη, καθώς και αγαπημένα τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών. Τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Κραουνάκη, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Σιδηρόπουλου, Μάλαμα, Παπακωνσταντίνου και άλλων, μας φανερώνονται από την αρχή, σε ένα live έκπληξη, που θα μας ταξιδέψει, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ενετικό Λιμάνι, Παλιό Τελωνείο, 21:15

Δευτέρα 13/05/2013

Athenaeum Saxophone Quartet - "Μια παράσταση για ενήλικες που συνδυάζει μουσικές ακροάσεις με εικόνες κουκλοθέατρου"

Το κουαρτέτο σαξοφώνων Athenaeum δημιουργήθηκε το 2004 στο ομώνυμο διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο από τέσσερις μουσικούς με κοινούς αισθητικούς και καλλιτεχνικούς στόχους. Αποτελείται από τις Στέλλα Αραμπατζόγλου (σοπράνο σαξόφωνο), Άννα Μαρία Καρδάμη (άλτο σαξόφωνο), Ιωάννα Βλάσση (τενόρο σαξόφωνο) και Μαριέττα Τσακμακλή (βαρύτονο σαξόφωνο). Σκοπός του κουαρτέτου είναι μέσα από την ερμηνεία ρεπερτορίου διαφορετικών ρευμάτων και πρώτες παρουσιάσεις νέων έργων, να αναδείξει τόσο τις τεχνικές δυνατότητες του σαξοφώνου όσο και την ικανότητα του σχήματος να προσαρμόζεται σε διαφορετικά είδη μουσικής, γεγονός που το καθιστά ως ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα εκφραστικά μέσα μουσικής δωματίου.

Φορτέτσα, Αποθήκες, Βόρεια Πυλίδα, 21:00

Τρίτη 14/05/2013

Pass…a tempo

Οι Pass…a tempo, επιλέγουν το ρεπερτόριό τους από την ελληνική παράδοση και από Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς παλιούς και αγαπημένους, με μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία, αλλά και νεότερους μουσικούς ή μουσικά σχήματα, με αξιόλογη παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής. Συνθέτες και μουσικοί όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιάννης Σπανός, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Πέτρος Δουρδουμπάκης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, συνυπάρχουν αρμονικά με την παραδοσιακή μας μουσική και με μουσικά σχήματα όπως το Τρίφωνο, οι Μικρές Περιπλανήσεις και οι Χαΐνηδες.

Κρήνη Ριμόντι, 21:15

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News