Ειδήσεις

Στην Ουάσινγκτον ο πρίγκιπας Harry

Επτά μέρες αναμένεται να διαρκέσει η περιοδεία του πρίγκιπα Harry στις Ηνωμένες Πολιτείες, επτά μέρες που θα είναι γεμάτες υποχρεώσεις και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Η επίσκεψή του ξεκίνησε από την Ουάσινγκτον και το Λευκό Οίκο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την Πρώτη Κυρία, η οποία τον καλωσόρισε στο "σπίτι" του Αμερικανού προέδρου, ενώ παρευρέθησαν σύζυγοι στρατιωτικών με τα παιδιά τους σε μία εκδήλωση όπου ο πρίγκιπας έδειξε την ευαίσθητη πλευρά του μιλώντας σε παιδάκια.

Νωρίτερα, ο Harry ξεναγήθηκε στο Καπιτώλιο από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζον Μακέιν, όπου το γυναικείο προσωπικό συγκεντρώθηκε για να κλέψει μια μάτια του πρίγκιπα. Μάλιστα, αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να επιβάλουν την τάξη και να απομακρύνουν τις θαυμάστριες του 28χρονου γαλαζοαίματου, οι οποίες βρήκαν ένα θεωρείο ή μπαλκόνι να θαυμάσουν το Βρετανό πρίγκιπα. «Αισθάνθηκε άσχημα από τις κραυγές των κοριτσιών. Τόσα χρόνια που έρχομαι εδώ, πρώτη φορά βλέπω τέτοιο χάσμα στα φύλα» τόνισε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής.

Το βράδυ, ο Βρετανός πρέσβης στις ΗΠΑ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του. Στο κοκτέιλ πάρτι που προηγήθηκε ο Harry είχε την ευκαιρία να μιλήσει με 200 περίπου καλεσμένους, εκπροσώπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος κατά των ναρκοπεδίων (φανατική υποστηρίκτρια του σκοπού ήταν η αείμνηστη μητέρα του πρίγκιπα, πριγκίπισσα Diana).

Στο δείπνο παρακάθισαν περίπου 37 σημαντικοί δωρητές και εκπρόσωποι κέντρων λήψης αποφάσεων.

Όσο για την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο, η Πρώτη Κυρία είχε φροντίσει να κρατήσει μυστική την παρουσία του νεαρού πρίγκιπα στους 170 καλεσμένους της κι όταν ο Harry εισήλθε στο χώρο έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.

Πηγή: real.gr (από Daily Mail)

Σχόλια