Ειδήσεις

Πλήρωναν για μεταπτυχιακές εργασίες 1.000 ευρώ στην Κρήτη

Αποκαλύψεις χιονοστιβάδας που αγγίζουν και την Κρήτη βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας με φόντο τις μεταπτυχιακές εργασίες. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Τα Νέα", υπήρχε εταιρεία και στο Ηράκλειο που συμμετείχε στη συγκεκριμένη απάτη.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, αλυσίδα ακαδημαϊκής απάτης έχει στηθεί στην Ελλάδα με γραφεία που αναλαμβάνουν να γράψουν πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες έναντι 1.000 ευρώ για φοιτητές ελληνικών ΤΕΙ και ΑΕΙ, ενώ παρέχουν υπηρεσίες και σε καθηγητές Πανεπιστημίου αφού αναλαμβάνουν τη βαθμολόγηση των φοιτητικών εργασιών!

Εταιρείες που βρίσκονται, εκτός από το Ηράκλειο, και σε Αττική, στην Καβάλα και αλλού, κάποιες που λειτουργούν παράλληλα ως φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, έχουν στήσει σε όλη την Ελλάδα ένα δίκτυο ακαδημαϊκής απάτης.

Κάποιες εταιρείες, πέρα από τις εργασίες, αναλαμβάνουν από διανομή ερωτηματολογίων μέχρι και απομαγνητοφωνήσεις στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού. Το πιο σκανδαλώδες είναι ότι, όπως αναφέρεται, οι εν λόγω εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες και σε καθηγητές πανεπιστημίου αφού αναλαμβάνουν τη βαθμολόγηση των φοιτητικών εργασιών.

Οι εταιρείες δεν απευθύνονται μόνο σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων αλλά αναζητούν πελατεία και μεταξύ Ελλήνων που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Κύπρου και της Βρετανίας ή σε ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα. Το κόστος της συγγραφής αρχίζει από 200 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ.

Σχόλια