Ειδήσεις

Το ΕΚΗ τιμά τον πρωτεργάτη της Πρωτομαγιάς

Παγκρήτιος ενωτικός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, στην οικία του Πρωτεργάτη του εορτασμού της, στην Ελλάδα, Σταύρου Καλλέργη στο Μπραχίμο Μηλοποτάμου οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε υλοποίηση Ψηφίσματος που εκδόθηκε κατά τον πρώτο επιτυχή Παγκρήτιο ενωτικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς το 2008, που σηματοδότησε και ανέδειξε την αναγκαιότητα συνεργασίας, αλληλεγγύης και ενότητας του αγώνα των εργαζομένων, οργανώνεται στις 12 Μαΐου 2013, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Πιστεύουμε ότι, με την Παγκρήτια αυτή εκδήλωση στον τόπο καταγωγής του Σταύρου Καλλέργη, θα τιμηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο άνθρωπος που ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα και τους αγώνες της Εργατικής Τάξης και τόλμησε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη εκδήλωση-συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα στις 2 Μαΐου 1983.

Η Κρήτη με τον ενωτικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και με αποτίμηση φόρου τιμής στον Πρωτεργάτη της, διατηρεί, καλλιεργεί και προβάλλει το αξεπέραστο μήνυμα του αγώνα που αποδίδει μόνο όταν είναι κοινός. Επισημαίνει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου».

Σχόλια