default-image

Ανακοίνωσε τον Μόγιες η Μάντσεστερ

Ποδόσφαιρο
Ανακοίνωσε τον Μόγιες η Μάντσεστερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελούσε το κοινό μυστικό που πλέον έγινε και επίσημο! Ο Ντέιβιντ Μόγιες είναι ο διάδοχος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανακοινώνει επίσημα τη συμφωνία μαζί του για τα επόμενα έξι χρόνια!

Η διοίκηση των "κόκκινων διαβόλων" ήρθε σε συμφωνία με τον 50χρονο τεχνικό μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση του "αντίο" από τον Φέργκιουσον, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαια συνεργασίας για τα επόμενα έξι χρόνια!

Η μέχρι τώρα πορεία του Μόγιες

Ο Ντέιβιντ Μόγιες ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Σέλτικ και τελείωσε στην Πρέστον, όπου και ήταν συμπαίκτης από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 1995 με τον νεαρό τότε Ντέιβιντ Μπέκαμ, που είχε παραχωρηθεί δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής στην Πρέστον, την οποία οδήγησε το 2001 στον τελικό των πλέι-οφ της Division One, για να αναλάβει τα ηνία της Έβερτον τον Μάρτιο του 2002 από τον Γουόλτερ Σμιθ.

Τον Αύγουστο του 2002 έδωσε την ευκαιρία στον Γουέιν Ρούνεϊ (δεν είχε κλείσει ακόμα τα 17 του χρόνια) να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Premier League, ενώ δύο χρόνια αργότερα τον πούλησε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 20.000.000 λιρών.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Μόγιες στα 11 χρόνια παρουσίας του στην Έβερτον ήταν αναμφίβολα η 4η θέση που κατέκτησε τη σεζόν 2004-05 και της έδωσε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νεάς σεζόν (αποκλείστηκε από Βιγιαρεάλ) και η παρουσία της στον τελικό του FA Cup το 2009 (απέκλεισε στα ημιτελικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) όπου ηττήθηκε με 2-1 από την Τσέλσι.

Βάσει του τελευταίου συμβολαίου του με την Έβερτον, ο 50χρονος Σκωτσέζος είχε ετήσιες αποδοχές 4.000.000 λίρες (ουδείς παίκτης της ομάδας δεν ήταν υψηλότερα αμειβόμενος από εκείνον) ενώ αναμένεται να αναλάβει επίσημα καθήκοντα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την 1η Ιουλίου, μία ημέρα μετά τη λήξη της υπάρχουσας συμφωνίας του με τα "ζαχαρωτά".

Η Έβερτον τον είχε στείλει... πρώτη στη ManUtd

Να σημειωθεί ώρα πριν την ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε προηγηθεί αυτή της Έβερτον η οποία γνωστοποιούσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Σκωτσέζο τεχνικό μετά από 11 χρόνια συνεργασίας.

"Η Έβερτον επιβεβαιώνει πως ο Ντέιβιντ Μόγιες θα αποχωρήσει από το σύλλογο στο τέλος της σεζόν. Ο τεχνικός συνάντηση τον πρόεδρο Μπιλ Κένραϊτ το βράδυ της Τετάρτης και εξέφρασε την επιθυμία του να πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο πρόεδρος, εκ μέρους του συλλόγου, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Ντέιβιντ για την τεράστια συνεισφορά του στην Έβερτον από τον Μάρτιο του 2002 που ανέλαβε.

Υπήρξε ένας εξαιρετικός προπονητής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Γκούντισον Παρκ, καθοδήγησε την ομάδα σε πάνω 500 παιχνίδια ενώ συμμετείχε 4 φορές σε ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Οι άνθρωποι της Έβερτον θα ξεκινήσουν άμεσα τις επαφές για την εύρεση του αντικαταστάτη του", ανέφερε η ανακοίνωση των "ζαχαρωτών".

"Πολλά ευχαριστώ κόουτς", ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του Μαρουάν Φελαϊνί προς τον Ντέιβιντ Μόγιες, λίγο μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου του με τους "μπλε" του Λίβερπουλ.

Όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, οι Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (Γουίγκαν) και Μίκαελ Λάουντρουπ (Σουόνσι) βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Έβερτον για να πάρουν τη θέση του Μόγιες στον πάγκο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News