default-image

Σπανούλης: "Ο καθένας θα το χαρεί όπως θέλει"

Μπάσκετ
Σπανούλης: "Ο καθένας θα το χαρεί όπως θέλει"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της φετινής Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά το μυαλό του αρχηγού του Ολυμπιακού βρίσκεται στην αυριανή αναμέτρηση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του βραβείου, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το φετινό, αλλά και το περυσινό Final-4, όπου οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν το τρόπαιο στην Πόλη.

"Όταν παίρνεις το τρόπαιο η επόμενη σεζόν είναι η πιο δύσκολη. Το ότι φτάσαμε εδώ είναι πολύ σημαντικό, αποδεικνύει ότι δεν φτάσαμε πέρσι τυχαία στην κορυφή και δείξαμε ότι έχουμε καλή ομάδα", είπε αρχικά ο αρχηγός των Πειραιωτών που ρωτήθηκε για τον περσινό τελικό και την επιθυμία της ΤΣΣΚΑ να πάρει… εκδίκηση.

"Είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς από το περσινό. Και οι δύο ομάδες έχουμε αλλάξει φιλοσοφία, έχουμε διαφορετικούς προπονητές και παίκτες, θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Δεν χρειάζεσαι κίνητρο σε τέτοια ματς. Δεν έχω να δώσω κάποια υπόσχεση. Ο καθένας έχει την ελευθερία να το χαρεί όπως θέλει", απάντησε.

Για την πίεση που υπήρχε για την ομάδα του, σχολίασε: "Η πίεση υπήρχε όλη τη χρονιά μέχρι να φτάσουμε στο Final 4 και να αποδείξουμε ότι δεν κάναμε κάτι στην τύχη. Από τη στιγμή που τα καταφέραμε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, κάναμε αυτό που έπρεπε και πάμε για κάτι καινούριο. Είμαστε σε μια γιορτή του μπάσκετ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναλάβουμε κάτι σημαντικό για την ομάδα".

Τέλος, ρωτήθηκε για τον Νίκο Γκάλη που τιμήθηκε από τον Άρη και είπε: "Έπρεπε να είχε τιμηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Είναι ο λόγος που παίζουμε μπάσκετ και ο λόγος που εγώ αγάπησα το άθλημα. Είμαστε ευγνώμονες για όσα πρόσφερε. Κι άλλοι Έλληνες αθλητές, όπως ο Γιαννάκης, ο Φασούλας και ο Χριστοδούλου πρέπει να τιμηθούν με ανάλογο τρόπο γιατί το αξίζουν".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News