default-image

Αντιδρούν για τη χωματερή του Δήμου, σε δημοτική μάλιστα έκταση!

Αντιδρούν για τη χωματερή του Δήμου, σε δημοτική μάλιστα έκταση!

Ποικίλες αντιδράσεις και προβληματισμό προκάλεσε η αποκάλυψη της "ΚΡΗΤΗ TV" και του neakriti.gr για τη χωματερή που έχει διαμορφωθεί από το Δήμο Ηρακλείου μέσα σε δημοτική μάλιστα έκταση. Τα παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο έπεσαν "βροχή" για το θέμα, ενώ στις καταγγελίες έσπευσε να απαντήσει η δημοτική Αρχή.

Η περιοχή έχει μεταβληθεί σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης αδρανών υλικών, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής της Πρασάς.

Εικόνες που επιπροσθέτως είναι ορατές από χιλιάδες τουρίστες που κινούνται στο βόρειο οδικό άξονα του νησιού.

Ο Δήμος Ηρακλείου υποστηρίζει από την πλευρά του πως δεν προκύπτει θέμα, καθώς τα μπάζα και άλλου είδους απορρίμματα είναι σε δημοτική έκταση και σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση.

Ωστόσο η εικόνα "μιλάει" από μόνη της... Τόνοι από μπάζα... δίπλα στην εθνική οδό. Λόφοι οικοδομικών υλικών μια ανάσα από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Προϊόντα εκσκαφής από εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου δίπλα στη μάντρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που αποτελούν εδώ και καιρό τη "βιτρίνα" της ανατολικής εισόδου της πόλης.

Οργισμένοι οι κάτοικοι

Όπως καταγγείλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρασάς, η εικόνα αυτή δεν τιμά την περιοχή και, παρότι έχουν απευθυνθεί επανειλημμένα στο Δήμο κάνοντας προφορικά τα παράπονά τους, η κατάσταση δε λέει να αλλάξει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Λεοντάκη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρασάς, εδώ και δυο χρόνια φορτηγά εναποθέτουν αδρανή υλικά που έχουν φτάσει πολύ κοντά στο ρέμα της περιοχής και έχουν καλύψει σε μεγάλο βαθμό ακόμη και στύλους του ΟΤΕ μετατρέποντας την περιοχή σε χωματερή.

Η απάντηση του Δήμου

Από την πλευρά του ο Δήμος υποστηρίζει πως τα μπάζα αυτά είναι τοποθετημένα σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Ηρακλείου που έχει οροθετηθεί και πως σε καμιά περίπτωση το ρέμα δεν έχει μπαζωθεί.

Επιπροσθέτως ο Δήμος μέσω του αντιδημάρχου καθαριότητας και ανακύκλωσης, Ανδρέα Κυπραίου, διατείνεται πως και σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News