default-image

Παρουσιάζεται πρόγραμμα για άνεργους και σφαλισμένους ΟΓΑ

Κρήτη
Παρουσιάζεται πρόγραμμα για άνεργους και σφαλισμένους ΟΓΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Όλοι μαζί" προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση - ημερίδα που οργανώνει για το πρόγραμμα: "Στηρίζουμε την εργασία και την ανάπτυξη", και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 και ώρα 6:30 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, στην Ιεράπετρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, σε ασφαλισμένους στον ΟΓΑ με χαμηλό εισόδημα και σε νέους επιστήμονες, που είναι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Ιεράπετρας η Σητείας.

Το πρόγραμμα παρέχει σε όσους θα επιλεγούν στήριξη για να βρουν δουλειά ή να δημιουργήσουν δική τους δουλειά. Συγκεκριμένα: θα υλοποιηθούν δράσεις συμβουλευτικής, επιδοτούμενης κατάρτισης και ένταξης στην απασχόληση. Τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν, παρέχουν επίδομα 5 ευρώ/ ώρα (μεικτά) και αφορούν στους τομείς: α) Παραγωγή τυποποίηση και εμπορία παραδοσιακών γλυκών και εδεσμάτων (25 άτομα), β) Τυποποίηση, επεξεργασία και προώθηση τοπικών προϊόντων (25 άτομα), γ) Κατάρτιση στελεχών κατ' οίκον φροντίδας ατόμων που χρήζουν βοήθειας (25 άτομα), δ) Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στην κοινωνική οικονομία (25 άτομα).

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ήδη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο συμμετοχής και να βοηθηθούν στην υποβολή του μέχρι 31/05/2013, από τους παρακάτω φορείς:

Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας Α.Α.Ε. ΟΤΑ

Δήμος Ιεράπετρας, Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News