Ειδήσεις

Μετά από 2 χρόνια πήραν δείγμα DNA και οδηγήθηκαν στο ληστή!

Η εξιχνίαση τεσσάρων ληστειών σήμερα στο Ρέθυμνο οδήγησε και στην αποκάλυψη μιας άλλη πτυχής της υπόθεσης. Επί δύο χρόνια ο 49χρονος κρατούμενος των φυλακών Χανίων αρνιόταν να δώσει δείγμα DNA για να προχωρήσουν οι έρευνες και η ταυτοποίηση και επί δύο χρόνια η δικαιοσύνη αναζητούσε αλλά δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο θέμα!

Αφού πέρασαν τα χρόνια έγινε εφικτό να ληφθεί το δείγμα με αποτέλεσμα σήμερα πλέον να εξιχνιαστούν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου 4 υποθέσεις ληστειών σε βάρος τραπεζικών καταστημάτων στο Ρέθυμνο, οι οποίες είχαν διαπραχθεί από το έτος 2005 έως την 11η-12-2009, από 49χρονο και άγνωστο συνεργό του.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση και κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 49χρονος να έχει διαπράξει αξιόποινες πράξεις.  

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αστυνομία :

?      Την 21-12-2005 2 άτομα εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην πόλη του Ρεθύμνου και με απειλή χρήσης όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

?      Την 24-03-2006, άτομο εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας στην πόλη του Ρεθύμνου και με απειλή χρήσης όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

?      Την 17-10-2006 2 άτομα εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην πόλη του Ρεθύμνου και με απειλή χρήσης όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

?      Την 11-12-2009 2άτομα εισήλθαν σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην πόλη του Ρεθύμνου και με απειλή χρήσης όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Συνολικά αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 83.440 ευρώ.

 Τι έδειξε η ανάλυση του δείγματος

Όπως προέκυψε εργαστηριακά, ο γενετικός τύπος του δράστη ταυτίζεται απόλυτα με το γενετικό τύπο δράστη των ληστειών, η απομόνωση του οποίου επετεύχθη μετά από συλλογή κηλίδων αίματος που βρέθηκαν στον τόπο της ληστείας. Οι κηλίδες αίματος προήλθαν από τον ελαφρύ τραυματισμό του ενός εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας σε βάρος του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας Ρεθύμνου το 2009 .

Ο 49χρονος βρίσκεται στις φυλακές, εκτίνοντας ποινή για κακουργηματικές πράξεις.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες πράξεις.

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια