Ειδήσεις

Δεύτερη διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες

Η μεγάλη προσπάθεια συνεχίζεται για να στηριχθούν όσοι το έχουν ανάγκη. Ο Σύλλογος Ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων διοργανώνει την δεύτερη διανομή τροφίμων Χωρίς Μεσάζοντες.

Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζόμενων είναι μια ανοικτή συλλογικότητα ενεργών αγωνιζόμενων πολιτών, που μέσω της εθελοντικής προσφοράς και δράσης αντιπαλεύει τα συνεχώς εντεινόμενα φαινόμενα κοινωνικής διάλυσης και καταστροφής.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση:

«Τα νούμερα μιλούν, η ανεργία στο 27,2% στο σύνολο του πληθυσμού και 59% στους νέους. Ο βασικός μισθός κατρακυλάει κάτω από το φράγμα των 500 ευρώ. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα την άνοιξη του 2013. Επιπρόσθετα σε όλα αυτά, μια χούφτα μεγάλες αλυσίδες(τραστ) λιανικής πώλησης τροφίμων ελέγχουν την διακίνηση των προϊόντων, καθορίζοντας τις τιμές κερδοσκοπώντας εις βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών. Το κόλπο γνωστό. Στους παραγωγούς εξευτελιστικές τιμές που καθιστούν ασύμφορη την συνέχιση της προσπάθειας, μιας και κόπος τους δεν ανταμείβεται. Για τους καταναλωτές η τιμή στο ράφι απλησίαστη και το ποσοστό κέρδους στους διάφορους ενδιάμεσους μεσάζοντες τεράστιο. Αποτέλεσμα αυτού του κερδοσκοπικού παιχνιδιού είναι τα βασικά είδη διατροφής να έχουν γίνει δυσπρόσιτα.

Με τη διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι μπορεί να υπάρξει μία άλλη σχέση μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή τέτοια που να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και να βασίζεται στην αλληλεγγύη Όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε και να αποδείξουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης  και όχι η ελεημοσύνη από αυτούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Δε θα εξοικειωθούμε με τη φτώχεια και την ανέχεια.

Στην προσπάθεια για τη διοργάνωση της δεύτερης διανομής τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, καλούμε σε συμμετοχή όλους όσοι θέλουν να συμβάλλουν με τις ιδέες τους και τον χρόνο τους σε αυτό το εγχείρημα. Καθένας είναι πολύτιμος, κανένας δεν περισεύει».

Σχόλια