Ειδήσεις

Τίμησαν τα θύματα - Επέτειος αντίστασης κατά του ναζισμού

Με τη σκέψη στα εκατοντάδες θύματα τη ναζιστικής θηριωδίας και τα δεινά που πέρασε η Κρήτη πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν το πρωί επίσημη έπαρση της σημαίας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ακολούθησε επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο μεταδιδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Οξφόρδης κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Το "παρών" έδωσαν τοπικές και στρατιωτικές Αρχές καθώς και εφεδροπολεμικές οργανώσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, σε δήλωση του για την ιστορική επέτειο ανέφερε ότι  σήμερα «εορτάζουμε και τιμάμε τους αγώνες των λαών στην διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου κατά του φασισμού και του ναζισμού. Η επέτειος αυτή εξακολουθεί να είναι επίκαιρη όσο ποτέ με την συνέχιση του αγώνα των λαών της Ευρώπης κατά της φτώχειας, της λιτότητας, της ανεργίας, αλλά και του νεοναζισμού…».

Της Κατερίνας Σαλαπάτα

Σχόλια