Ειδήσεις

Δίνουν δουλειά σε 10.000 νέους σε τουριστικές επιχειρήσεις

Ανάσα σε χιλιάδες νέους, πολλούς εκ των οποίων από την Κρήτη, έρχεται να δώσει επιδοτούμενο πρόγραμμα. Περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση και θεωρητική κατάρτιση 10.000 ανέργων ηλικίας έως 29 ετών σε τουριστικές επιχειρήσεις, ανακοινώνουν οι υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Τουρισμού Γιάννης Βρούτσης και Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη.

Το εν λόγω πρόγραμμα, που έχει πεντάμηνη διάρκεια, θα περιλαμβάνει 80 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 500 ώρες πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις κλάδων του τουριστικού τομέα (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες γιότινγκ, εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων κ.ά.).

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης επιχορήγησης με επιταγές κατάρτισης. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν ένα εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρητική κατάρτιση και ένα επίδομα για την πρακτική άσκηση, το οποίο θα είναι υψηλότερο για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, θα είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν άμεσα τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά έως και το τέλος του μήνα. Η αξιολόγηση θα γίνει επίσης ηλεκτρονικά με βάση συγκεκριμένη μοριοδότηση. Εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος με την κατάρτιση και την άσκηση των νέων στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Σχόλια