default-image

6η φορά καθαρίζουν σκουπίδια του νέου δικαστικού μεγάρου

Κρήτη
6η φορά καθαρίζουν σκουπίδια του νέου δικαστικού μεγάρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εντολή εισαγγελέως υπήρξε σήμερα παρέμβαση σε χώρο της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου που όπως είχε αποκαλύψει ρεπορτάζ του neakriti.gr είχε μετατραπεί ευρύτερα σε εστία μόλυνσης, ακόμη και αν στο χώρο θα διαμορφωθεί κάποτε το νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται, όπως είχαμε αναφέρει, και ο μίνι καταυλισμός τσιγγάνων.

Στο σημείο μετέβησαν μετά από εντολή του εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Κυπραίος και υπάλληλοι, προκειμένου να προχωρήσουν στον καθαρισμό του χώρου, ο οποίος έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, με χαρακτηριστική εικόνα μάλιστα τα μπάζα, τα σκουπίδια αλλά σε κοντινή απόσταση και το μίνι καταυλισμό.

Οργή για την εστία μόλυνσης

Σύμφωνα με τον κ. Κυπραίο, στο παρελθόν έχουν μεταβεί ήδη 5 φορές την περιοχή όπου θα ανεγερθεί το δικαστικό μέγαρο αλλά πρόκειται, όπως διεμήνυσε, για την τελευταία φορά. Κι αυτό γιατί ο Δήμος έχει ήδη ζητήσει με έγγραφο να περιφρουρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης το χώρο του και να φροντίσει για τον καθαρισμό του.

"Δεν έχουμε αλλού να πάμε"

Σε ό,τι αφορά στον καταυλισμό των τσιγγάνων, μετά το ρεπορτάζ του neakriti.gr το Λιμεναρχείο είχε ζητήσει από τους τσιγγάνους να αποχωρήσουν, ωστόσο φαίνεται ότι παραμένουν.

Από την πλευρά τους οι τσιγγάνοι από την πρώτη στιγμή είχαν ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να έχουν δίκιο όσοι τους ζητούν να απομακρυνθούν από το χώρο, υπενθύμισαν όμως ότι δεν έχουν πού να πάνε. Και μάλιστα είπαν χαρακτηριστικά ότι, ακόμα και αν τους διώξουν, στο ίδιο σημείο θα επιστρέψουν αφού δεν έχουν άλλο χώρο για να ζήσουν.

Της Ράνιας Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News