default-image

Αποκαλύφθηκε κτηνωδία: Τραυμάτισαν με δυναμίτη αδέσποτα

Κρήτη
Αποκαλύφθηκε κτηνωδία: Τραυμάτισαν με δυναμίτη αδέσποτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα κτηνωδία σε βάρος αδέσποτων ζώων εκτυλίχθηκε την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή των παλιών ΚΑΤΕΕ στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστοι τραυμάτισαν με δυναμίτη τέσσερα αδέσποτα σκυλιά που τους είχαν μπει στο μάτι το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας την οργή περιοίκων και φιλόζωων πολιτών.

Στο παρελθόν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι κάτοικοι της ίδιας περιοχής έχουν δει γάτα να γεννά τα γατάκια της και οι γνωστοί-άγνωστοι δράστες να τα βάζουν σε τσουβάλι και να τα χτυπάνε μέχρι λιποθυμίας, προκαλώντας τους σοβαρές κακώσεις, με το σκαπέτι.

Το χειρότερο είναι ότι μάρτυρες των ανατριχιαστικών και φρικαλέων αυτών περιστατικών γίνονται άθελά τους και τα μικρά παιδιά της περιοχής, που δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, ενώ οι πράξεις αυτές αποτελούν κακό παράδειγμα για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Αγανακτισμένοι αλλά και προβληματισμένοι για την έξαρση των κρουσμάτων κακοποίησης ζώων, οι κάτοικοι ζητούν τη συνδρομή των φιλοζωικών σωματείων, τα οποία καλούν να επισκεφτούν την περιοχή.

Ταυτόχρονα απευθύνουν έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να εφαρμόσουν τους νόμους, να σταματήσει το κακό και να πάψουν να τυραννιούνται αθώα ζώα από εκείνους που θέλουν να ικανοποιήσουν σε βάρος τους τα άγρια ένστικτα και τα απωθημένα τους.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News