default-image

Πλοίο έπεσε πάνω στον πύργο ελέγχου

Κόσμος
Πλοίο έπεσε πάνω στον πύργο ελέγχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία τα μεσάνυχτα στη Γένοβα της Ιταλίας όταν τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πρόσκρουση του εμπορικού πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της πόλης. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε ζωντανός δώδεκα ώρες μετά το δυστύχημα  ένας από τους τρεις αγνοούμενους.

Στα νοσοκομεία της πόλης μεταφέρθηκαν οι τέσσερις που τραυματίστηκαν. Το δυστύχημα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δύο μηχανές του πλοίου σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν, με αποτέλεσμα η πρύμνη του πλοίου να προσκρούσει στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στο λιμάνι.

Εκείνη την ώρα στο κτίριο γινόταν αλλαγή βάρδιας και τουλάχιστον 10 υπάλληλοι βρίσκονταν μέσα στον ανελκυστήρα που τους μετέφερε στα γραφεία τους. Τρία από τα θύματα εγκλωβίσθηκαν στο εσωτερικό του ασανσέρ, το οποίο κατά την πρόσκρουση, έπεσε στο κενό και βυθίστηκε στην θάλασσα.     

Το πλοίο, μήκους 239 μέτρων, είχε μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης. Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ ενώ ο δήμαρχος της πόλης Μάρκο Ντόρια ανακοίνωσε ότι κηρύσσει για αύριο, Πέμπτη, επίσημο πένθος στην πόλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News