default-image

"Επιστρέφει" το θέμα των πλοίων ασφαλείας και το νομοσχέδιο

Κρήτη
"Επιστρέφει" το θέμα των πλοίων ασφαλείας και το νομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανέρχεται το θέμα των πλοίων ασφαλείας καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της συγκυβέρνησης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, προτίθεται να επαναφέρει, στο νομοσχέδιο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης, τη ρύθμιση για πλοίο ασφαλείας, στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών, στην περίπτωση που αυτές ξεπερνούν το 48ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι δύο τροπολογίες των βουλευτών, του M. Kεφαλογιάννη (ΝΔ) και του Β. Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ), με τις οποίες θα μπορούσε να οριστεί «πλοίο ασφαλείας» σε περίπτωση απεργίας ναυτεργατών αλλά και σε άλλες περιπτώσεις είχε απορρίψει ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης. Η τροπολογία του Μ. Κεφαλογιάννη είχε νομικά προβλήματα, ενώ του Β. Κεγκέρογλου έλυνε μεν το πρόβλημα, αλλά με τα χαρακτηριστικά μιας μόνιμης κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ναυτιλίας θέλει να διασφαλίσει με συγκεκριμένα κριτήρια την τροφοδοσία και τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των νησιών, σε περιόδους απεργιών.

Η στάση των Κρητικών

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της δρομολόγησης πλοίου ασφαλείας, ώστε να μην κινδυνεύουν σε περίοδο απεργιών τα αγροτικά προϊόντα, έχουν τοποθετηθεί οι βουλευτές που συμμετείχαν σε συνάντηση της ΟΑΣΝΗ που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα. Οι κύριοι Αυγενάκης, Κεγκέρογλου, Κεφαλογιάννης μέσω εκπροσώπου και Μιχελογιαννάκης έχουν ταχθεί υπέρ.

Οι αγρότες ωστόσο έθεσαν τους όρους τους. Όπως είπαν, επιθυμούν ένα πλοίο το οποίο θα επιστρατεύεται όχι μόνο σε περίοδο κινητοποιήσεων των ναυτεργατών αλλά και όποτε υπάρχει ανάγκη. Θα εξυπηρετεί όχι μόνο την Αθήνα, αλλά και το εξωτερικό, καθώς υπάρχουν εξαγωγές που τινάζονται στον αέρα κατά την περίοδο κινητοποιήσεων. Τόνισαν ακόμη ότι δε θέλουν χρονοβόρες διαδικασίες με τη συνεδρίαση συμβουλίου, ενώ οι αγρότες της Ιεράπετρας επισήμαναν ότι το πλοίο πρέπει να δρομολογείται κιόλας από τη δεύτερη απεργιακή ημέρα για να μη χάνονται τα ευπαθή προϊόντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News