default-image

Πυρ και μανία οι δήμαρχοι με την παράδοση φιλέτων στο ΤΑΙΠΕΔ

Κρήτη
Πυρ και μανία οι δήμαρχοι με την παράδοση φιλέτων στο ΤΑΙΠΕΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αγανάκτηση των δημάρχων Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου προκάλεσε η είδηση ότι δύο ακίνητα φιλέτα εντός των διοικητικών τους ορίων παραδίδονται στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση. Πρόκειται για το αρχιτεκτονικό μνημείο ΜΟΤΕΛ Ξενία στην Αμνισό και την 40 .000 τμ έκταση με την ονομασία Ακτή στο Καλό Χωρίο Αγίου Νικολάου. Οι δήμαρχοι κάνουν πλέον λόγο για ξεπούλημα χωρίς όρια που υπαγορεύεται από καθαρά λογιστική πολιτική.

Μοτέλ Ξενία

Άστραψε και βρόντηξε Δήμαρχος Χερσονήσου στο άκουσμα της είδησης ότι πλέον το μοτέλ ξενία παραδίδεται στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ. "Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία όταν εμείς έχουμε ζητήσει επιτακτικά να μας αφήσουν να την διαχειριστούμε προς όφελος των δημοτών" σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος που βλέπει ένα  φιλέτο να χάνεται μέσα από τα χέρια του Δήμου.

«Τα άφησαν ανεκμετάλλευτα και στη τύχη τους και τώρα τα παραδίδουν στα χέρια των ιδιωτών», αναφέρει και πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΑΚ ο οποίος και στο παρελθόν είχε τοποθετηθεί υπέρ της αξιοποίησης του αρχιτεκτονικού μνημείου

Ακτή-Καλό Χωριό

Στα ψιλά γράμματα έχει περάσει η τύχη του ακίνητου με την ονομασία Ακτή στο καλό χωριό Αγίου Νικολάου, εκτάσεως 46.942 τ.μ το οποίο και αυτό παραχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση. Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου δηλώνει άγνοια για το θέμα, καθώς όπως λέει κανένας δε θεώρησε σκόπιμο να τον ενημερώσει επί των κυβερνητικών προθέσεων. Μάλιστα με εμφανή τη δυσαρέσκεια του κάνει λόγο για απαράδεκτες κινήσεις που δεν ωφελούν σε τίποτα τις τοπικές κοινωνίες.

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News