default-image

Στουρνάρας: "Αποπληρώνουμε σταδιακά το χρέος-Έχουμε δώσει 3,7 δισ."

Οικονομία
Στουρνάρας: "Αποπληρώνουμε σταδιακά το χρέος-Έχουμε δώσει 3,7 δισ."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχουμε ήδη αρχίσει να αποπληρώνουμε το χρέος μας. Είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος και έχουμε ήδη καταβάλει 3,7 δισ. ευρώ από τα 8,7 δισ. ευρώ. Αν καταβληθεί μέχρι το τέλος του έτους το συνολικό ποσό αυτό από μόνο του σημαίνει μια επίδραση στην ανάπτυξη της τάξης του 1% του ΑΕΠ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 8 δισ. ευρώ, έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση αιτημάτων 3,7 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 77,5% των αιτημάτων που εκκρεμούν.

Υπό αξιολόγηση βρίσκονται αιτήματα για χρηματοδοτήσεις 1,1 δισ. ευρώ, ενώ το πρώτο 4μηνο στην πραγματική οικονομία έφτασαν 2,2 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα των φορέων της γενικής κυβέρνησης "φρενάρουν" την απορρόφηση των χρηματοδοτήσεων.

Υπενθυμίζεται πως ασφαλιστικά ταμεία, υπουργεία, δήμοι, νοσοκομεία και λοιποί δημόσιοι φορείς έχουν εξοφλήσει το τελευταίο πεντάμηνο ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,48 δισ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News