Ειδήσεις

Ζεσταίνουν εκ νέου τις μηχανές τους

Αναθερμαίνουν τις μηχανές τους οι πολίτες κατά του χρέους οργανώνοντας σε πρώτη φάση εκδήλωση την ερχόμενη Παρασκευή σε μια προσπάθεια όπως τονίζουν να ενθαρρυνθούν οι αντιστάσεις του λαού και να ενισχυθούν οι εναλλακτικές λύσεις . Θα προηγηθεί την Πέμπτη συνέντευξη τύπου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 12 το μεσημέρι όπου και θα αναλυθούν οι νέοι στόχοι και οι δράσεις τους .

Στην ανακοίνωση τους τονίζουν :Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του Ιούνη του ?12 έγινε προσπάθεια να αναπτυχθούν λαϊκοί αγώνες, αντιστάσεις και κινήματα για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα των μνημονίων και των καταστροφικών για τη χώρα πολιτικών.

Όμως, παρά τις εν λόγω προσπάθειες, παρά την ύπαρξη των εναλλακτικών πολιτικών κινημάτων και των σχετικών επεξεργασιών, οι κοινωνικοί αγώνες, σήμερα, υστερούν σε ένταση. Χαρακτηρίζονται από έλλειψη συντονισμού. Διαπνέονται από επιμέρους λογικές. Μια κοινωνική κόπωση ήδη καταγράφεται.

Ο κίνδυνος, η κοινωνία να  αποδεχτεί τις όποιες απαιτήσεις των δανειστών, να συμμορφωθεί στις εντολές της μνημονιακής κυβέρνησης, να συνηθίσει την ανέχεια και να θεωρήσει ανέφικτη τη διαφυγή από τα μνημόνια είναι υπαρκτός.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ θεωρούν πως σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, η δημιουργία, μιας ευρείας και ισχυρής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, με μετωπικά χαρακτηριστικά, που θα δώσει μια νέα πνοή, θα συντονίσει και θα εμψυχώσει τις λαϊκές αντιδράσεις, θα φρενάρει και θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, θα ανατρέψει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, θα στηρίξει την άλλη προοπτική.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ μπροστά στην αναγκαία προσπάθεια κοινωνικής επανεκκίνησης και προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι αντιστάσεις του λαού και να ενισχυθούν οι εναλλακτικές λύσεις, οργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μάη 2013.

Σχόλια