Ειδήσεις

Εικόνα ντροπής στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ως πότε θα γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων εικόνων που σίγουρα δεν κοσμούν τη χώρα μας και πολύ περισσότερο το νησί μας; Σε μία από τις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας μας, από όπου καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες επισκέπτες, στο πρώτο σε αριθμό πτήσεων τσάρτερ αεροδρόμιο της χώρας και το δεύτερο σε κίνηση, στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", τέτοιου είδους εικόνες προκαλούν αν μη τι άλλο το λιγότερο αισθήματα ντροπής και απέχθειας.

Αναγνώστης του neakriti.gr μάς έστειλε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που δείχνουν σκουπίδια και λογής-λογής πεταμένα πράγματα σε μία από τις κεντρικές  προσόψεις του αερολιμένα επί της λεωφόρου Ικαρου και μάλιστα εκεί όπου καθημερινά σταματούν δεκάδες οχήματα είτε για να δουν μικρά παιδιά τα αεροπλάνα που φεύγουν και έρχονται, είτε γιατί απλός κόσμος θέλει να αποχαιρετήσει τους δικούς του που φεύγουν. Μάλιστα, όπως μας τόνισε, τις προηγούμενες ημέρες που η θερμοκρασία είχε χτυπήσει κόκκινο το συγκεκριμένο σημείο ήταν απλησίαστο εξαιτίας της δυσοσμίας, των εντόμων αλλά και των μικροβίων που είχαν μετατρέψει το χώρο σε εστία μόλυνσης για όσους... τολμούσαν να σταματήσουν έστω και για ένα λεπτό.

Σε κάθε περίπτωση το κακό έχει παραγίνει και σίγουρα δεν επιτρέπεται εν έτει 2013 να μην τηρούνται τουλάχιστον τα βασικά, όπως η καθαριότητα στους δημόσιους χώρους και δη εκεί από όπου περνούν καθημερινά εκατοντάδες φιλοξενούμενοι στη χώρα μας και είναι κρίμα η πρώτη και η τελευταία εντύπωση που αποκομίζουν να μην έχει σχέση με τις ομορφιές του νησιού μας αλλά με τα κακώς κείμενα που δυστυχώς πρωταγωνιστούν στο νησί μας.  

Της Βάλιας Μπούη

Σχόλια