default-image

Νέα μάχη κατά πλειστηριασμού το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο

Κρήτη
Νέα μάχη κατά πλειστηριασμού το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμα υπόθεση πλειστηριασμού σε βάρος καταχρεωμένου συνανθρώπου μας θα επιχειρήσει να μπλοκάρει και να ακυρώσει στην πράξη η νεοσύστατη οργάνωση "Λαϊκή Στάση Πληρωμών", που καλεί τον κόσμο να βρίσκεται το αργότερο ένα τέταρτο πριν από τις 4 το απόγευμα σήμερα, στην οδό Ζωγράφου, έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου!

Όπως τονίζει στη "Ν. Κρήτη" ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της οργάνωσης Λεωνίδας Λαγογιάννης, «όπως την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν μπαίνουμε στη μέση όταν πρόκειται για διαφορές μεταξύ πολιτών, για χρέη που μπορεί να έχει ο ένας προς τον άλλο. Εμείς ως οργάνωση δρούμε μόνο σε υποθέσεις όπου η τράπεζα προσπαθεί να πάρει το σπίτι δανειολήπτη για αδυναμία πληρωμής του δανείου του».

Επιτυχία

Για την προηγούμενη επιχείρηση της "Λαϊκής Στάσης Πληρωμών" που είχε επιτυχία, ο κ. Λαγογιάννης εξηγεί: «Σταθήκαμε στην είσοδο και δεν αφήσαμε το συμβολαιογράφο να μπει μέσα και να κάνει τον πλειστηριασμό. Μάλιστα, είδαμε ότι και η δικαστικός σαν να ξελάφρωσε που δεν πέρασε μέσα για να κάνει τη δουλειά αυτή. Ήταν εκεί μέχρι τις 5 το απόγευμα και έγραψε μετά στα βιβλία της ότι δεν τελεσιδίκησε ο πλειστηριασμός. Και όπως ενημερωθήκαμε, εάν δεν τελεσιδικήσει δυο φορές, μετά δε γίνεται άλλος. Μετά αυτός που έχει το σπίτι μπορεί να ζητήσει αύξηση της τιμής για να γίνει η διαδικασία», σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της οργάνωσης.

Κάλεσμα

Καταλήγοντας, ο κ. Λαγογιάννης μας λέει: «Κι εμείς τα ψάχνουμε ακόμα για να δούμε τι ισχύει. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι να σταματήσουμε τον πλειστηριασμό. Και σε αυτό μας τον αγώνα καλούμε όλη την κοινωνία να έρθει μαζί μας. Ο κόσμος πρέπει να πάψει να φοβάται. Αυτό είναι το σημαντικότερο», προσθέτει. «Να ξεφοβηθεί ο κόσμος και να σηκωθεί από τον καναπέ του, να βγει στους δρόμους και να αγωνιστεί για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές».

Καταλήγοντας, ο Λεωνίδας Λαγογιάννης δίνει μεγάλη σημασία στην παρατήρηση ότι «την προηγούμενη φορά τα "κοράκια" για τον πλειστηριασμό ήταν μόνο οι εκπρόσωποι της τράπεζας του δανειολήπτη και κανείς άλλος. Και αυτό κάτι λέει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News