default-image

Ο Ζ.Καλογεράκης για το Κινεζικό ενδιαφέρον για το Καστέλλι

Κρήτη
Ο Ζ.Καλογεράκης για το Κινεζικό ενδιαφέρον για το Καστέλλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημάρχου Μινώα Πεδίαδος αναφορικά με το θέμα του αεροδρομίου Καστελίου που αναμένεται να τεθεί στην Κίνα όπου θα ταξιδέψει και ο πρωθυπουργός μέσα στον Μάιο, επιβεβαιώνοντας ότι οι εξελίξεις για το μεγάλο επενδυτικό έργο της Κρήτης είναι ραγδαίες και παρακολουθούνται πλέον στενά από το επιτελείο της κυβέρνησης.  

Ο κ.Καλογεράκης μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" υποστήριξε ότι η τοπική κοινωνία εμφανίζεται θετική από τις τελευταίες εξελίξεις ωστόσο αυτό που προέχει είναι να λυθεί το θέμα με τις κτηματογραφήσεις και απαλλοτριώσεις και στη συνέχεια να γίνει η δημοπρασία, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη θα πρέπει να έχει γίνει έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

"Οι Κινέζοι θα δείξουν ενδιαφέρον κατά την διαδικασία της δημοπράτησης, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν ξεπεραστεί όλα τα προηγούμενα εμπόδια" υποστήριξε ο δήμαρχος προσθέτοντας τέλος ότι περιμένει επιτέλους να τελειώσει η πολύχρονη ομηρία των κατοίκων και το έργο να δει να μπαίνει σε διαδικασία δημοπράτησης.

Της Βάλιας Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News