Ειδήσεις

"Κάνουν ταμείο" οι έμποροι - Στα περυσινά επίπεδα ο τζίρος

Περίμεναν σαν όαση τις ημέρες του Πάσχα για να βάλουν χρήματα στα άδεια ταμεία τους οι καταστηματάρχες της Κρήτης. Η πρώτη αγωνία τους ήταν να μην πέσουν χαμηλότερα στο τζίρο των καταστημάτων τους από πέρυσι, γεγονός που φαίνεται ότι επετεύχθη και, "κάνοντας πλέον ταμείο", διαπιστώνουν ότι η κίνηση κυμάνθηκε στα περυσινά επίπεδα.

Οι μέρες που δούλεψαν περισσότερο τα μαγαζιά, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, ήταν από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο, οπότε κινήθηκε η αγορά και επικράτησε σχετική ικανοποίηση. Πολλοί καταναλωτές έσπευσαν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ξοδεύοντας μικρά ή και μεγαλύτερα ποσά.

Κινήθηκαν τα εστιατόρια στα Χανιά

Ανάλογη είναι η εικόνα και στα Χανιά, όπου υπήρξαν 24.000 επιπλέον επισκέπτες. Το γεγονός αυτό συνέβαλε ώστε να ανακάμψει έστω και λίγο η αγορά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των καταστηματαρχών της αγοράς των Χανίων Γιώργο Τραχαλάκη, ο τζίρος των καταστημάτων κυμάνθηκε στα περυσινά επίπεδα, ωστόσο οι καταναλωτές ήταν περισσότεροι στην αγορά και οι τιμές χαμηλότερες για να προσελκύσουν πελάτες.

Καλά κινήθηκαν οι ταβέρνες τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, αφού δεν έπεφτε "ούτε καρφίτσα" στην όμορφη πόλη και στην εικόνα αυτή συνέβαλαν και τα εστιατόρια του ενετικού λιμανιού που σούβλιζαν αρνί στον εξωτερικό χώρο για να προσελκύσουν κόσμο.

Σχόλια