default-image

Νέο χάπι θα προλαμβάνει τη γρίπη, αντικαθιστώντας τα εμβόλια

Υγεία
Νέο χάπι θα προλαμβάνει τη γρίπη, αντικαθιστώντας τα εμβόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδα για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της γρίπης δίνει η δημιουργία ενός νέου χαπιού, το οποίο λειτουργεί θεραπευτικά αλλά και προληπτικά, καταργώντας την ανάγκη για εμβολιασμό.

Το χάπι αναπτύσσεται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μέριλαντ στις ΗΠΑ και καταστρέφει την πρωτεΐνη που παράγεται από το ανοσοποιητικό σύστημα όταν αντιδρά στη γρίπη και προκαλεί σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες. Η πρωτεΐνη φέρει την ονομασία TLR4.

Μάλιστα, η δράση του νέου φαρμάκου δεν είναι μόνο προληπτική, καθώς μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και έξι μέρες μετά την εμφάνιση της γρίπης, σε αντίθεση με τα χάπια που υπάρχουν σήμερα, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται το αργότερο τρεις μέρες μετά τη μόλυνση.

Το χάπι λέγεται E5564 και κατά τις δοκιμές του σε ποντίκια διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης, αλλά επιπλέον μειώνει τα ποσοστά θνησιμότητας!

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι ο ιός της γρίπης εξελίσσεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται νέα στελέχη που δεν ανταποκρίνονται στις θεραπείες που υπάρχουν ήδη, ενώ τα παλιά αναπτύσσουν αντίσταση σ' αυτές.

«Υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τη γρίπη, που θα αντικαταστήσουν τα εμβόλια», τόνισε η δρ Stephanie Vogel από το Πανεπιστήμιο Μέριλαντ στην επιστημονική ανακοίνωση για το νέο χάπι. «Κι αυτό γιατί μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά νέα στελέχη, στα οποία το ανθρώπινο ανοσοποιητικό δεν έχει παρουσιάσει ξανά αντίσταση, με αποτέλεσμα να υπάρξει πανδημία που θα είναι καταστροφική, όπως είχε συμβεί με την Ισπανική γρίπη το 1918, από την οποία πέθαναν εκατομμύρια άνθρωποι».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News