default-image

Ν. Αναστασιάδης: Νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ

Κόσμος
Ν. Αναστασιάδης: Νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μία νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ έκανε λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά τις συνομιλίες που είχε με ισραηλινούς επισήμους, στο Τελ Αβίβ.

«Από χθες αισθάνομαι ότι ξεκινούμε πρωτοβουλίες για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, προς το συμφέρον και των δύο χωρών», δήλωσε ο κύπριος πρόεδρος, όπως μετέδωσε το ΡΙΚ.

Μετά τις χθεσινές συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ισραηλινού κοινοβουλίου, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ παραγωγική και ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών, η κατάσταση στην Κύπρο και στο Ισραήλ και η κατάσταση στην περιοχή.

Επίσης εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη φιλία την οποία προσφέρει η Κύπρος στο Ισραήλ και για τη στάση της τόσο στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε άλλα διεθνή σώματα.

Επίσης είπε ότι οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ δεν εξαρτώνται από οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές εξελίξεις, εκτός των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι προσβλέπει σε ενίσχυση τους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ολοκληρώνει την επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ την Τρίτη, οπότε θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες και στη συνέχεια θα χαιρετίσει επιχειρηματικό φόρουμ.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News