default-image

Γ.Στουρνάρας: "Βγήκαμε από τα Χειρότερα"

Ελλάδα
Γ.Στουρνάρας: "Βγήκαμε από τα Χειρότερα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ελληνική οικονομία ''έχει βγει από τα χειρότερα'' εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας ωστόσο πως η ανεργία είναι αρκετά υψηλή και υπάρχει ακόμη ''αρκετός δρόμος'' να διανυθεί.

Ο υπουργός στέκεται ιδιαίτερα στην ατμόσφαιρα στην Ελλάδα, λέγοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν βρισκόμαστε κοντά σε κοινωνική έκρηξη, οι προβλέψεις πως θα καιγόταν η Αθήνα δεν επιβεβαιώθηκαν».

Σε συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα συγκεκριμένα στην κυριακάτικη έκδοση της FAZ, ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσφατη ψήφιση πακέτου μέτρων, από την Βουλή και τονίζει ότι υπάρχει καλό πολιτικό κλίμα, λέγοντας πως οι κυβερνητικοί εταίροι ''διευκολύνουν το έργο του, καθώς δεν εγείρουν παράλογες απαιτήσεις''. 

Όσον αφορά το κλίμα στην κοινωνία, ο Γ.Στουρνάρας λέει: ''Σε καμία περίπτωση δεν βρισκόμαστε κοντά σε κοινωνική έκρηξη''.

Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ''διότι οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά πολύ και οι φόροι έχουν αυξηθεί επίσης πολύ'' και προσθέτει ότι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας δεν έχει ακόμη επηρεάσει θετικά την απασχόληση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News