default-image

Αναθερμαίνεται το "ειδύλλιο" Ολάντ-Μερκελ

Ελλάδα
Αναθερμαίνεται το "ειδύλλιο" Ολάντ-Μερκελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διέψευσε την Κυριακή ότι "πάγωσε" τη συνεργασία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ πριν από τις εκλογές που θα γίνουν στη Γερμανία το Σεπτέμβριο, πλέκοντας, αντιθέτως, το εγκώμιο της Μέρκελ, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

«Αυτό είναι εσφαλμένο, δεν είναι η θέση μου», σημείωσε ο Ολάντ στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν την Παρασκευή στο προεδρικό μέγαρο.

«Δεν υπάρχει προσωπική εχθρότητα μεταξύ της Μέρκελ και εμού», επέμεινε ο Ολάντ, σύμφωνα με το τεύχος του Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, και έπλεξε το εγκώμιο της Γερμανίδας καγκελαρίου, λέγοντας ότι τη θεωρεί «έναν δυνατό και συμπαθητικό συνομιλητή».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Ολάντ έκανε τα σχόλια αυτά έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει το Spiegel στο προηγούμενο τεύχος του.

Σε αυτό επικαλείτο έναν σύμβουλο της Μέρκελ, ο οποίος δήλωνε ότι έχει την εντύπωση πως το Παρίσι δε δείχνει κανένα ενδιαφέρον συνεννόησης με το Βερολίνο πάνω στα θεμελιώδη ζητήματα πριν από τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος επαναβεβαίωσε εξάλλου την περασμένη εβδομάδα ότι η Γαλλία και η Γερμανία οφείλουν να εργαστούν από κοινού υπό οποιεσδήποτε συγκυρίες, προσωπικότητες που τις κυβερνούν και ευαισθησίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News