Ειδήσεις

"Το δικό μας Γολγοθά θα ακολουθήσει η Ανάσταση"

Τη δική του Ανάσταση περιμένει ο κυπριακός λαός ο οποίος ζει τα βάσανα του.. μνημονίου και ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο οποίος στο μήνυμά του αναφέρει:

«Η χαρά από την Ανάσταση του Κυρίου είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να επισκιασθεί από την κατήφεια και τη θλίψη των ημερών, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας,η οποία ενέσκηψε στην πατρίδα μας, ούτε μπορούν να την εξαλείψουν οι επαχθείς όροι των μνημονίων που επέβαλαν σύγχρονοι Πιλάτοι και Ηρώδες», αναφέρει στην καθιερωμένη Πασχαλινή Εγκύκλιό του, που διαβάζεται σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι οικονομικές δυσκολίες θα παρέλθουν γρήγορα και επαναλαμβάνει ότι η Εκκλησία θέτει στη διάθεση του λαού όλη την περιουσία της - ακόμα και τα τιμαλφή και τα ιερά σκεύη - ώστε να μη δυστυχήσει και να σωθεί η οικονομία του τόπου.

Ο κ. Χρυσόστομος τονίζει ότι, παρά τα οικονομικά προβλήματα, πρώτιστο μέλημα και πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι πάντα η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και προειδοποιεί ότι η Τουρκία και οι σύμμαχοί της καραδοκούν για να επιβάλουν τη λύση που επιδιώκουν. «Γι αυτό, εξάλλου, τα ξένα κέντρα επέβαλαν τον οικονομικό στραγγαλισμό στον τόπο μας και επιχειρούν την οικονομική κατοχή της πατρίδας μας», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος.

Η Εγκύκλιος καλεί το λαό, «με πίστη στο Θεό και στο δίκαιο του αγώνα μας» να αντιμετωπίσει με θάρρος και εγκαρτέρηση τις παρούσες αντιξοότητες μένοντας αμετακίνητοι στη διεκδίκηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων μας.

«Και να είστε σίγουροι ότι σύντομα και το δικό μας Γολγοθά θα ακολουθήσει η Ανάσταση», καταλήγει στην Εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σχόλια