Ειδήσεις

Επί ποδός η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων

Με την ισχυρή παρουσία της Τροχαίας στο οδικό δίκτυο και την προειδοποίηση ότι οι αστυνομικοί δε θα χαριστούν σε κανένα οδηγό που θα αποδειχτεί ότι βρίσκεται στο τιμόνι έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη προσπαθεί να αποτρέψει τροχαία ατυχήματα και τις συνέπειές τους πριν αυτά στιγματίσουν την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.

Στοιχεία που αποδεικνύουν καθημερινά πως το αλκοόλ αποτελεί τη βασική αιτία για τα τροχαία συμβάντα που καταγράφονται δεν αφήνουν περιθώρια για απλές συστάσεις στα τμήματα Τροχαίας, που καλούνται να στείλουν μήνυμα μηδενικής ανοχής στις επικίνδυνες παραβάσεις.

Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Τμήματος Τροχαίας, στο 60% των συγκρούσεων οχημάτων που καταγράφονται διαπιστώνεται ότι ο ένας τουλάχιστον από τους εμπλεκόμενους οδηγούς έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Το σύνολο των επικίνδυνων παραβάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η υπερβολική ταχύτητα και η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ξεπερνά τους τελευταίους μήνες τις 2.000 χιλιάδες.

Κλιμάκια αστυνομικών θα βρίσκονται τόσο σε όλα τα επίμαχα σημεία του ΒΟΑΚ όσο και στο περιφερειακό δίκτυο, επισημαίνοντας με την παρουσία τους πως οι παγίδες που κρύβουν δε συγχωρούν την απροσεξία των οδηγών.

Δύο από τα 14 πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στην Κρήτη, όπως φαίνεται από την κατανομή των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν μέσα στο 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα σημεία αυτά είναι το 11ο χλμ. Χανίων-Κισάμου και το 60ό χλμ. της εθνικής οδού Ρεθύμνου-Ηρακλείου.

Η έξοδος και η επιστροφή των εκδρομέων στην Κρήτη, όπως έχει αποδειχτεί, γίνεται τμηματικά, γι' αυτό και δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα στη ροή της κυκλοφορίας.

Ωστόσο προσοχή απαιτείται στην έξοδο της πόλης του Ηρακλείου προς τον Άγιο Νικόλαο, όπου λόγω έργων στο ύψος της Πρασάς η κίνηση διεξάγεται σε μια λωρίδα, καθώς και στην είσοδο του Ρεθύμνου, όπου λόγω εργασιών πάνω στο ΒΟΑΚ η κίνηση εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό.

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια