Ειδήσεις

Με λαμπρότητα η πρώτη Ανάσταση

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης ακούστηκε το πρωί στους Ιερούς Ναούς κατά την ακολουθία της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Σαββάτου. Κατά την πρώτη Ανάσταση, σε κάποιες εκκλησίες, όπως έχει επικρατήσει, οι πιστοί χτύπησαν τα στασίδια σε ανάμνηση του σεισμού που ακολούθησε το σταυρικό θάνατο του Κυρίου, ενώ έπεσαν τα μαύρα από τις εικόνες.

Στο τελετουργικό της πρώτης Ανάστασης του Κυρίου και μάλιστα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συμμετείχαν το πρωί οι πιστοί και στο Ηράκλειο .

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό, όπως κάθε χρόνο, ο θόρυβος ήταν μεγάλος από τους πιστούς που στο άκουσμα της πρώτης ανάστασης χτυπούσαν ό,τι μπορούσαν για να προκαλέσουν δυνατούς ήχους. Το μήνυμα που έστειλαν  ήταν αναστάσιμο όπως εξήγησαν και το έθιμο τους, φερμένο  από τους προγόνους τους που ήρθαν από τη Μικρασία.

Στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη νέα Αλικαρνασό η παράδοση που λένε οι πιστοί ότι ήρθε από τους κατοίκους της παλιάς Αλικαρνασσού στη Μικρασία, είχε διάρκεια και ένταση, με τους ιερείς στην αναγγελία της πρώτης ανάστασης να ραίνουν με δαφνόφυλλα τους πιστούς.

Ο ναός ασφυκτικά γεμάτος από κόσμο, και από νεολαία που όπως εξήγησαν κάθε χρόνο αυτή τη μέρα συγκεντρώνεται για τη θεία κοινωνία.

Σχόλια