Ειδήσεις

Με καλό καιρό ο οβελίας

Μέσα καλοκαιριού θα θυμίζει ο καιρός ανήμερα του Πάσχα στην Κρήτη, με χαρακτηριστικά ιδανικά για να πάρουν φωτιά τα... κάρβουνα και οι σούβλες. Ο ουρανός θα είναι καθαρός και προβλέπεται λιακάδα! Η θερμοκρασία θα χτυπήσει κόκκινο.

Την Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 30 και πλέον βαθμούς Κελσίου. Οπότε, όπου φύγει-φύγει για τα χωριά και την ύπαιθρο του νησιού! Εκτός βεβαίως από κάποιους που έχουν την τύχη να διαθέτουν αυλές, όπου και εκεί με πολύτιμο αυτή τη φορά σύμμαχο τον καιρό μπορούν να στηθούν τρικούβερτα γλέντια!

Οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις είναι άκρως ενθαρρυντικές για τους Κρητικούς, αφού η καλοκαιρία και οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν επιβεβλημένη μια μικρή ή μεγαλύτερη για όσους έχουν τη δυνατότητα εξόρμηση. Ακόμα και για όσους θελήσουν να εκδράμουν εκτός Κρήτης, καθώς οι μέτριοι άνεμοι επιτρέπουν άνετα ταξίδια.

Το πλέον "θερμό" σκηνικό πάντως σε τοπικό επίπεδο αναμένεται στην ανατολική Κρήτη, όπου με τον υδράργυρο σε τέτοια ύψη επιβάλλεται όχι μόνο να τηρηθεί το έθιμο του οβελία, αλλά και να συνδυαστεί με μερικές βουτιές δροσιάς σε κάποια παραλία...

Μ. Σάββατο

Ο υδράργυρος άρχισε να ανεβαίνει από νωρίς σήμερα Μεγάλο Σάββατο, αγγίζοντας στην ανατολική Κρήτη τους 29 βαθμούς μέγιστη τιμή, ενώ στη δυτική Κρήτη τους 26 βαθμούς.

Στο σκηνικό του καιρού από τη Σητεία ως τα Χανιά κυριαρχούν η ηλιοφάνεια και η άπνοια - συνθήκες ιδανικές για εξόρμηση στην παραλία...

Του Μπάμπη Σαββίδη

Σχόλια