Ειδήσεις

Σαρωτικοί έλεγχοι για κροτίδες

Φουντώνουν λίγες ώρες πριν την Ανάσταση του Κυρίου και στην Κρήτη οι έλεγχοι για την κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων, με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να απευθύνει γι' άλλη μια φορά έκκληση ακόμη και στους γονείς να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή προς αποφυγή ατυχημάτων και όχι μόνο. Οι αστυνομικές Αρχές, την ίδια ώρα, τονίζουν ότι ο νόμος είναι αυστηρός για τον κάθε παραβάτη.

Προχθές στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στον Άγιο Μύρωνα σημειώθηκε άλλη μια σύλληψη, η 5η κατά σειρά στο νομό, που αφορούσε σε μια 46χρονη, στο κατάστημα της οποίας βρέθηκε πλήθος κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων. Η 46χρονη καταστηματάρχης όχι μόνο πουλούσε παράνομα κροτίδες, αλλά δεν είχε άδεια ούτε για την πώληση παιδικών αθυρμάτων.

Στο μαγαζί της οι αστυνομικοί του Τμήματος Αγίου Μύρωνα βρήκαν και κατέσχεσαν 2.350 δυναμιτάκια και 220 κροτίδες. Έτσι φόρεσε χειροπέδες η 46χρονη, κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Χιλιάδες οι κατασχέσεις

Σημειώνεται ότι χιλιάδες παιδικά αθύρματα και κροτίδες κατασχέθηκαν, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί ενόψει του Πάσχα, με δράστες κυρίως καταστηματάρχες, ενώ στην... τσιμπίδα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. πιάστηκε κι ένας διανομέας! Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες έναν καταστηματάρχη αλλά και τον ίδιο τον Ηρακλειώτη διανομέα, ηλικίας 42 ετών, κατάφεραν να συλλάβουν οι αστυνομικές Αρχές της Σητείας, κατάσχοντας και στις δύο περιπτώσεις συνολικά πάνω από 10.000 κροτίδες και παιδικά αθύρματα.

Αρχικά, μετά από πληροφορίες που είχαν περιέλθει στα χέρια της Αστυνομίας, έγινε η σύλληψη του 42χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου από το Ηράκλειο, που φέρεται να μετέφερε από την περιοχή του κροτίδες και τις διένειμε στη Σητεία και στην Ιεράπετρα. Ο 42χρονος είχε εντοπιστεί επί της επαρχιακής οδού Σητείας-Αγίου Νικολάου, στη θέση "Πλάτανος", να μεταφέρει με την κλούβα που οδηγούσε μέσα σε τρεις χαρτόκουτες 6.250 κροτίδες, μάρκας ΖΕΥΣ SPESIAL.

Συνελήφθη και 48χρονος

Λίγες ώρες αργότερα, την ίδια ημέρα, ακολούθησε έρευνα στο παντοπωλείο ενός 48χρονου στον Κουτσουρά του δήμου Σητείας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 698 κροτίδες και μάλιστα τρίγωνα και 3.900 παιδικά αθύρματα (πλακατζίκια), τα οποία κατείχε χωρίς άδεια.

Δεν είχε περάσει μια εβδομάδα, ειδικότερα στις 19 Απριλίου, που στο Μακρύ Γιαλό κατασχέθηκαν 558 κροτίδες και 26 φωτοβολίδες, ενώ φόρεσε χειροπέδες ένας Ρουμάνος και προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, που μάλιστα εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Μεταξύ άλλων, υπενθυμίζουμε ότι αρκετές ημέρες πριν από το Πάσχα επιπλέον 1.243 κροτίδες κατασχέθηκαν στο Ρέθυμνο, ενώ είχε συλληφθεί ένας 39χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι κροτίδες.

Πριν λίγες μόλις ημέρες, χειροπέδες είχε φορέσει άλλος ένας Ρεθυμνιώτης, ηλικίας 79 ετών, καθώς κατείχε συνολικά 1.755 κροτίδες.

Υπενθυμίζουμε ότι και στο νομό Χανίων έγιναν τέτοιου είδους συλλήψεις. Μεταξύ άλλων και μιας 44χρονης, στης οποίας το κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.440 κροτίδες.

της Ιωάννας Βλαχάκη

Σχόλια