default-image

Μπαγκλαντές: Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου

Κόσμος
Μπαγκλαντές: Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 501 ανέρχονται πλέον, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι νεκροί από την κατάρρευση του οκταώροφου κτιρίου στο Μπανγκλαντές, μετά και από τον εντοπισμό δεκάδων σορών κάτω από τα ερείπια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνολικά 2.437 άνθρωποι είναι οι διασωθέντες από τα ερείπια του εργοστασίου που κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Σαβάρ, στην περιφέρεια της Ντάκα.

Το κτίριο είχε άδεια μόνο για πέντε ορόφους, αλλά προσφάτως ο ιδιοκτήτης του Rana Plaza, που τελεί υπό κράτηση, πρόσθεσε αυθαίρετα άλλους τρεις.

Τα πλήθη τώρα ζητούν τον απαγχονισμό του Rana Plaza, ο οποίος μία μέρα πριν την κατάρρευση του κτιρίου αγνόησε τις προειδοποιήσεις ενός μηχανικού που είχε επισκεφτεί το εργοστάσιο, ο οποίος και είχε ζητήσει την εκκένωσή του.

Ο υφαντουργικός τομέας ξανάρχισε την παραγωγή του την Πέμπτη, ύστερα από διακοπή οκτώ ημερών. Εκατομμύρια εργάτες, κυρίως γυναίκες, επέστρεψαν στη δουλειά τους στις βιομηχανικές μονάδες γύρω από την πρωτεύουσα, που κατασκευάζουν καθημερινά σε φρενήρη ρυθμό ενδύματα για δυτικές φίρμες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News