default-image

Εμπόλεμη ζώνη το Ηράκλειο! "Σεράγεβο" κεντρικοί δρόμοι

Κρήτη
Εμπόλεμη ζώνη το Ηράκλειο! "Σεράγεβο" κεντρικοί δρόμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ώρες-ώρες, το κέντρο του Ηρακλείου φαίνεται να θυμίζει... Σεράγεβο την εποχή που μαινόταν ο εμφύλιος στη Γιουγκοσλαβία! Τουλάχιστον κάπως έτσι το εξέλαβε μια άτυχη 25χρονη κοπέλα, που, ενώ είχε βγει με τα αδέλφια της να διασκεδάσει, βρέθηκε στο νοσοκομείο με μια σφαίρα "σφηνωμένη" στο πόδι της!

Και όλα αυτά στην οδό Μιλάτου, στην καρδιά της πόλης, αφού η κοπέλα μπήκε στη "γραμμή του πυρός" σε μια καταδίωξη τριών ατόμων, οι οποίοι αντάλλασσαν πυροβολισμούς μπροστά σε όλο τον κόσμο!

Πρόκειται για ένα απίστευτο περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο στο Ηράκλειο, και μάλιστα με θύμα μια αθώα κοπέλα, που απλώς βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Το απρόοπτο αυτό συμβάν συνέβη όταν η κοπέλα, συνοδευόμενη από τα αδέλφια της, έβγαινε από καφετέρια-μπαρ που βρίσκεται στην περιοχή και επέστρεφε στο σπίτι. Όμως, την πορεία τους εμπόδισε μια αδέσποτη σφαίρα που έφαγε στο πόδι η κοπέλα, με αποτέλεσμα να καταλήξουν όλα μαζί τα αδέρφια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΑΓΝΗ.

«Είχε βγει με αδέλφια της. Όταν βγήκαν από το κλαμπ, κατευθυνόμενοι προς το αυτοκίνητο, δέχτηκε τη σφαίρα στο πόδι, ευτυχώς σε σημείο που δεν της έχει κάνει μεγάλη ζημιά», είπε η μητέρα της κοπέλας, μη μπορώντας να πιστέψει πώς από τη μια στιγμή στην άλλη το παιδί της βρέθηκε στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σφαίρα προήλθε από τα πυρά δυο ένοπλων ανδρών, οι οποίοι κυνηγούσαν έναν τρίτο και είχαν ανοίξει πυρ εναντίον του, με τα τρία αδέλφια για κακή τους τύχη να περνούν από το σημείο εκείνη τη στιγμή.

Δεν ήταν "βεγγαλικό"

Τα αδέρφια άκουσαν τον ήχο που έμοιαζε με πυροβολισμός, όμως στην αρχή νόμιζαν ότι μπορεί λόγω των ημερών να ήταν βεγγαλικό. Όμως λίγα λεπτά αργότερα, η 25χρονη αισθάνθηκε ένα κάψιμο στο πόδι. Έσκυψε και, όπως διαπίστωσε στη συνέχεια, δεν επρόκειτο για βεγγαλικό - όπως αρχικά πίστεψαν - αλλά για σφαίρα που καρφώθηκε στο πόδι της! «Η ακτινογραφία που έγινε στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για σφαίρα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε, όπως φαίνεται, να κυκλοφορήσουμε. Το Ηράκλειο έχει γίνει πόλη του φόβου και του τρόμου», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του κοριτσιού. Χθες το πρωί η τραυματίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου οι γιατροί να αφαιρέσουν από το αριστερό κάτω άκρο της τη σφαίρα. Ευτυχώς την τραυμάτισε σε σημείο που η ζωή της δε διατρέχει κίνδυνο. Ωστόσο, θα συνεχίσει τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο για δύο ημέρες.  

«Βρείτε τους»

Η απίστευτη περιπέτεια των νεαρών παιδιών, που είχαν πάει στο κέντρο του Ηρακλείου για να διασκεδάσουν και από τύχη δεν έχασαν τη ζωή τους, αναστάτωσε τους καταστηματάρχες της περιοχής που καταδικάζουν το περιστατικό και ζητούν τα άτομα που το προκάλεσαν να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Δε φταίει κάποιος από τους καταστηματάρχες μας. Το περιστατικό ήταν καθαρά θέμα θαμώνων. Δυστυχώς, κάποιοι πίνουν ένα ποτήρι παραπάνω και μετά δεν ελέγχουν τον εαυτό τους», είπε ο εκπρόσωπος των καφέ-μπαρ Ηρακλείου Γιάννης Τσακιράκης, μιλώντας για το απίστευτο συμβάν. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, που έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητά τους δράστες, αλλά και το άτομο που κυνηγούσαν και είχαν στο στόχαστρο, ενώ η 25χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Ορθοπαιδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη, Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News