default-image

Κινητήριος δύναμη τα βαφτιστήρια

Κρήτη
Κινητήριος δύναμη τα βαφτιστήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανιχνευτική είναι η τάση που επικρατεί στη συμπεριφορά των καταναλωτών αυτές τις ημέρες στην πασχαλινή αγορά του Ηρακλείου. Με τα πορτοφόλια των περισσοτέρων να μην είναι φουσκωμένα όπως άλλοτε, αλλά άδεια προς το παρόν, περιορίζονται σε έρευνα αγοράς αναζητώντας τις πιο χαμηλές και συμφέρουσες τιμές, με τους εμπόρους να ποντάρουν, ως συνήθως, στα ψώνια της τελευταίας στιγμής, αισιοδοξώντας να δουν τον τζίρο τους να ανεβαίνει κάπως.

Αν και η αγοραστική κίνηση τις προηγούμενες ημέρες ήταν πεσμένη, οι έμποροι ελπίζουν... στο θαύμα της Ανάστασης. Οι μόνες αγορές που έχουν γίνει είναι αυτές από τους γονείς προς τα παιδιά τους, ιδίως εκείνα που είναι μικρότερης ηλικίας, από τους νονούς προς τα βαφτιστήρια και από τις γιαγιάδες και τους παππούδες προς τα εγγόνια. Και φυσικά, ως είθισται, περιορίζονται σε λαμπάδες, παιχνίδια, σοκολατένια αβγά και ίσως σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Για άλλη μια χρονιά παρατηρείται το φαινόμενο οι μεγάλοι να δίνουν προτεραιότητα στα παιδιά, ικανοποιώντας τις επιθυμίες τους μέχρι φυσικά εκεί που φτάνει η τσέπη τους. Άμεσης ανάγκης βέβαια είναι και τα είδη τροφίμων για το γιορτινό τραπέζι της κάθε οικογένειας, με τους γονείς να περιμένουν καρτερικά προκειμένου να καλύψουν και τις δικές τους ανάγκες με ό,τι απομείνει στο οικογενειακό ταμείο.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News