default-image

Απενεργοποιούν... τη βόμβα για τα αυθαίρετα

Κρήτη
Απενεργοποιούν... τη βόμβα για τα αυθαίρετα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την καταιγίδα, η ηρεμία στο μέτωπο των αυθαιρέτων; Το υπουργείο Περιβάλλοντος τουλάχιστον έσπευσε να καθησυχάσει τον κόσμο μετά την είδηση-"βόμβα" περί απόρριψης του σημερινού νόμου της τακτοποίησης των αυθαιρέτων από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε προχθεσινή συνεδρίαση.

Το ΥΠΕΚΑ γνωστοποίησε επισήμως πως οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου 4014/2011 για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου με συμψηφισμό των προστίμων που έχουν καταβάλει. Επίσης αναγνώρισε το σκεπτικό του ΣτΕ, σημειώνοντας πως ο νέος νόμος που έρχεται για τα αυθαίρετα θα καλύψει τα κενά και τα διάτρητα σημεία του προηγούμενου νόμου του 2011, καθώς κινείται στο σκεπτικό του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας.

Προβληματισμός αλλά όχι ανησυχία καταγράφεται την ίδια στιγμή σε τοπικό επίπεδο. Τόσο ο πρόεδρος των Οικιστών Εκτός Σχεδίου Ηρακλείου Μιχάλης Βλαχάκης όσο και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ηρακλείου Μανόλης Βασιλάκης εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί στη "Νέα Κρήτη", θεωρώντας πως θα δοθεί κατάλληλη μέριμνα στο νέο νόμο που θα ψηφιστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News