default-image

Εuropa League: Τσέλσι και Μπενφίκα στον τελικό!

Ποδόσφαιρο
Εuropa League: Τσέλσι και Μπενφίκα στον τελικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα φαβορί Τσέλσι και Μπενφίκα πέρασαν στον τελικό του Europa League και θα μονομαχήσουν στο Άμστερνταμ στις 15 Μαϊου για ν' αναδειχτεί η κορυφαία ομάδα της φετινής διοργάνωσης!

Η Τσέλσι μετά τη νίκη της με 1-2 στον πρώτο αγώνα επί της Βασιλείας, χτες είχε εύκολο έργο στο Στάμφορντ Μπριτζ, κερδίζοντας με 3-1 και σφραγίζοντας την πρόκριση. Ενώ η Μπενφίκα επικράτησε με άγχος 3-1 της Φενερμπαχτσέ, ανατρέποντας την ήττα με 1-0 που είχε υποστεί στην Τουρκία.

Τσέλσι-Βασιλεία 3-1

Η Τσέλσι είχε εύκολο έργο απέναντι στους Ελβετούς μετά τη νίκη της με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ακόμα και έτσι όμως, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ τα… χρειάστηκε καθώς έμεινε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από τέρμα του Σαλάχ. Παρόλα αυτά, στο ξεκίνημα της επανάληψης οι «μπλε» σοβαρεύτηκαν και πετυχαίνοντας τρία γρήγορα τέρματα, «καθάρισαν» την πρόκριση. Στο 50' ο Τόρες έκανε το 1-1 για να ακολουθήσει το γκολ του Μόουζες στο 52' για το 2-1. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από το εξαιρετικό τέρμα του Νταβίντ Λουίζ στο 59'.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Μπέρτραντ, Λουίζ (82' Άκε), Ραμίρες, Λάμπαρντ, Αζάρ (74' Μάτα), Μόουζες, Τόρες

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Φόσερ, Σερ, Σαούρο, Στάινχοφερ, Ντιέ, Στόκερ (62' Ντέγκεν), Φράι, Σαλάχ, Ελ Νένι, Στρέλερ (62' Ζουά)

Μπενφίκα-Φενερμπαχτσέ 3-1

Στην αναμέτρηση της Λισαβόνας, οι συγκινήσεις ήταν περισσότερες, με την Μπενφίκα να επικρατεί 3-1 της Φενερμπαχτσέ. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους που άνοιξαν το σκορ με τον Γκαϊτάν στο 9'.

Η ισοφάριση ήρθε στο 23' από τους φιλοξενούμενους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάιτ. Από εκεί και πέρα, ανέλαβε δράση ο Καρντόσο ο οποίος στο 35' με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-1 για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 66'. Στα τελευταία λεπτά το ματς άνοιξε, με την Φενέρ ν' αναζητεί το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση αλλά τελικά το 3-1 παρέμεινε ως το σφύριγμα της λήξης.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουισάο, Γκαράι, Αντρέ Αλμέιδα, Πέρες, Μάτιτς, Γκαϊτάν (90+' Ρόντερικ), Λίμα, Καρδόσο (87' Ουρέτα), Σάλβιο.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν, Γκιοκχάν Γκιονούλ (61' λ.τρ.Μπεκίρ), Γιόμπο (75' Στοχ), Εγκεμέν Κορκμάζ, Ζίγκλερ, Σελτσούκ Σαχίν (λ.τρ. 45' Μεχμέτ Τοπούζ), Τσανέρ Ερκίν, Κάουτ, Κριστιάν, Σαλίχ Ουτζάν, Σόου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News