default-image

Το παπάκι στο… Χόνγκ Κόνγκ

Life
Το παπάκι στο… Χόνγκ Κόνγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξαφνιάστηκαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Χόνγκ Κόνγκ βλέποντας ένα τεράστιο φουσκωτό παπί να κάνει βόλτες στο λιμάνι της μεγαλούπολης. Επρόκειτο φυσικά για τη δημιουργία του Ολλανδού καλλιτέχνη Φλορεντέιν Χόφμαν που έχει γυρίσει πολλές πόλεις του κόσμου αποτελώντας κατά το δημιουργό του ένα σύμβολο της ενότητας των λαών.  

Το παπί που χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να φουσκώσει, έχει 16,5 μέτρα ύψος και 19,2 μέτρα πλάτος και σύμφωνα με τον Χόφμαν  «ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και όλοι κολυμπάμε στην ίδια … μπανιέρα».

Όπως ακριβώς το εν λόγω παπί το οποίο για πρώτη φορά βρέθηκε στην Κίνα έχοντας κάνει τις βόλτες του στα νερά της Οσάκα, του Σίδνευ, του Σάο Πάολο, του Λονδίνου, του Άμστερνταμ και άλλων πόλεων από το 2007 όταν ξεκίνησε το ταξίδι του. Πάντως για τον 35χρονο καλλιτέχνη το Χόνγκ Κόνγκ ήταν μεγάλη πρόκληση λόγω του έντονου κυματισμού και των ισχυρών ανέμων που κυριαρχούν στο λιμάνι της πόλης.

Η πάπια θα μείνει στο Χόνγκ Κόνγκ ως τις 9 Ιουνίου οπότε και θα συνεχίσει τη βόλτα της στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μέση Ανατολή.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News