Ειδήσεις

Σκυλιά «φύλακες- άγγελοι»

Κάθε μέρα για μερικά λεπτά σκυλιά ειδικευμένα στο να προφέρουν ανακούφιση σε ασθενείς επισκέπτονται το νοσοκομείο της Βοστώνης όπου νοσηλεύονται τραυματίες από τη φονική επίθεση στο Μαραθώνιο της πόλης.

Ειδικά για τα παιδιά οι επισκέψεις αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία καθώς τους κάνουν να ξεχνούν την περιπέτεια και τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο. Τους τετράποδους θεραπευτές, όπως αποκαλούνται, στέλνει στο νοσοκομείο η Λουθηρανική εκκλησία της πόλης γνωρίζοντας τη μεγάλη επίδραση που ασκούν στους ασθενείς. Αντίστοιχη είναι σχέση που έχουν αναπτύξει  με το προσωπικό που δηλώνει ότι νιώθει ανακουφισμένο και λιγότερο αγχωμένο χάρις την παρουσία των σκυλιών.

Τα τετράποδα αυτά έχουν ειδικευτεί σε ανάλογες περιπτώσεις και μάλιστα τα ίδια είχαν σταλεί το Δεκέμβριο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά που ανάρρωναν στα νοσοκομεία της πόλης μετά τα φονικά πυρά στο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Και όπως λέει ο εκπαιδευτής τους οι τετράποδοι φύλακες άγγελοι μπορούν να ρίξουν φως μέσα στο σκοτάδι και να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας για τη γρήγορη θεραπεία εκείνων που έχουν μεγάλη ανάγκη..!

Σχόλια