Ειδήσεις

Μετά από προσπάθειες κατεδαφίστηκε το κτίσμα στην πλ.Σινάνη

Μετά από δυο συνολικά ματαιώσεις στο παρελθόν, κατεδαφίστηκε σήμερα το ισόγειο ρυμοτομούμενο κτίσμα στη συμβολή των οδών Ούλαφ Πάλμε και Όθωνος Γιαννούλη, στην πλατεία Σινάνη, στα πλαίσια εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης Ηρακλείου.

Με την απομάκρυνση του κτίσματος απελευθερώθηκε χώρος που θα αποδοθεί υπέρ της διαπλάτυνσης των παρακείμενων οδών που εξυπηρετούν ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής επέκτασης του Ηρακλείου προς Νότο και ιδιαίτερα την αφετηρία της οδού Ούλαφ Πάλμε. Θα ακολουθήσει η απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ και αμέσως θα ξεκινήσουν εργασίες διαμόρφωσης των οδών και τοποθέτησης του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι με την κατεδάφιση του συγκεκριμένου ακινήτου ολοκληρώνεται η εικόνα της σύγχρονης πλατείας Σινάνη και ταυτόχρονα διαπλατύνεται ένα κομβικό σημείο εξυπηρέτησης της  κυκλοφορίας στην περιοχή. Ο κ. Κουράκης πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης βρίσκεται και παραμένει στις προτεραιότητες του Δήμου Ηρακλείου καθώς βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών.

Σχόλια