default-image

Αποφυλακίστηκε υποτιθέμενος "εγκέφαλος" σπείρας χασίς

Κρήτη
Αποφυλακίστηκε υποτιθέμενος "εγκέφαλος" σπείρας χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" της σπείρας που διακινούσε  χασίς με έδρα τις Ατσιπάδες Ηρακλείου. Ο 38χρονος κατηγορούμενος ο οποίος θεωρήθηκε ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστικό συμβούλιο. Και  αυτό γιατί, σύμφωνα με τη συνήγορο του, Θεονύμφη Μπέρκη, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν προέκυψε καμία επικοινωνία του πελάτη της με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους τους οποίους σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να καθοδηγούσε.

Συγκατηγορούμενοι του είναι 8 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχή, οι περισσότεροι συγγενείς μεταξύ τους, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.  

Η υπόθεση

Πρόκειται για την υπόθεση με τα 221,5 κιλά χασίς τα  εντοπίστηκαν μέσα σε πλαστικά βαρέλια, σε αποθήκες στα χωριά Ατσιπάδες και Μοριάς του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου.

Η επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, όπως είχε επίσημα ανακοινωθεί, είχε διεξαχθεί με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, του ΤΑΕ Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, υπό το συντονισμό δυο αξιωματικών που έφεραν το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.

Τα βαρέλια με το χασίς, βρέθηκαν σε σπίτια και αποθήκες οικογένειας κτηνοτρόφων, που έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές ενώ ακολούθησαν έρευνες των αστυνομικών σε έξι ακόμη σπίτια, όπου βρέθηκαν όπλα και σφαίρες.

Συγκεκριμένα ερευνήθηκαν 10 σπίτια  τα οποία ανήκουν σε τρείς γνωστές οικογένειες από τις  Ατσιπάδες και το Μοριά. Αν και βρέθηκαν συνολικά 21 πλαστικά βαρέλια με 221,5 κιλά, 3 καλάσνικοφ, καραμπίνες, πιστόλια, 1.551 φυσίγγια, αλλά και κουκούλες, ευρήματα που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν το βαρύ κατηγορητήριο, παραμένουν ουσιαστικά «ορφανά»

Από τους 8 συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, κρατήθηκαν μόνο ο 38χρονος, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως ο «βαρόνος» του χασίς και ο 43χρονος στο πατρικό σπίτι του οποίου βρέθηκαν 218 κιλά χασίς.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, που από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισαν έωλη τη δικογραφία, εξαπολύουν νέα πυρά στην τοπική ΕΛΑΣ μετά την αποφυλάκιση του 38χρονου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News