default-image

Επιβεβαίωση Γρηγοράκη για το πόρισμα θανάτου Στειακάκη

Κρήτη
Επιβεβαίωση Γρηγοράκη για το πόρισμα θανάτου Στειακάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβεβαίωσε σήμερα ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, ότι παρέλαβε το επίμαχο πόρισμα της ΕΔΕ η οποία εξέτασε εξονυχιστικά τον ιατρικό φάκελο του Γιάννη Στειακάκη και όλα τα στοιχεία που προέκυψαν γύρω από τις ακριβείς συνθήκες θανάτου εκλιπόντος ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Γρηγοράκη, το πόρισμα έχει ήδη σταλεί στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για το αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκόμενων στην υπόθεση γιατρών.

Το πόρισμα, όπως σημείωσε ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, μόλις έφτασε στα χέρια του διαβιβάστηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο ο ίδιος, επειδή είναι και πολυσέλιδο, ακόμη το μελετά και ακόμα σχηματίσει εικόνα για το αν προκύπτουν ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν σε διοικητικό επίπεδο στο πλαίσιο της ΕΔΕ. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι, εφόσον προκύψουν τέτοια στοιχεία, η ΔΥΠΕ θα είναι αμείλικτη και το πειθαρχικό συμβούλιο θα κινηθεί άμεσα.

Όπως αποκάλυψε σήμερα το neakriti.gr, από το πόρισμα της ΕΔΕ που έκανε ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ και πανεπιστημιακός γιατρός με ειδικότητα ορθοπεδικού κ. Γιώργος Κοντάκης, ο αείμνηστος ιατροδικαστής Γιάννης Στειακάκης «πήγε σαν το σκυλί στ' αμπέλι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News