default-image

Νεκρή πόλη η Βοστώνη (photos)

Κόσμος
Νεκρή πόλη η Βοστώνη (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό από αστυνομική ταινία θυμίζει η Βοστώνη και η ευρύτερη περιοχή, καθώς η αστυνομία ερευνά σπίτι, σπίτι για τον εντοπισμό του 19χρονου τσετσενικής καταγωγής, "ύποπτου νούμερου 2" για το μακελειό στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο άντρας μετά τους πυροβολισμούς με την αστυνομία στους χώρους του MIT εμπλοκή που κατέληξε σε αιματοκύλισμα διέφυγε προς τα δυτικά. Νεκρός είναι ο δεύτερος ένοπλος, που ήταν αδελφός του, όπως και ένας αστυνομικός του πανεπιστημίου, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην ανταλλαγή πυρών.   

Ο καταζητούμενος, όπως επιβεβαιώθηκε, είναι ο τσετσενικής καταγωγής Τζοχάρ Τσαρνάεφ, 19 ετών, που ζει στη Βοστώνη εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά την αστυνομία είναι άτομο οπλισμένο και επικίνδυνο.

Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης. Μάλιστα, η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Βοστόνης - της δυτικής περιφέρειας της Βοστόνης και έξι ακόμη κοντινών κοινοτήτων- να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σε ανάλογη έκκληση προχώρησε και ο κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης, αφού εκτιμάται ότι ο Τσαρνάεφ είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Το χρονικό

Η περιπετειώδης νύχτα στη Βοστώνη άρχισε αργά την Πέμπτη (τοπική ώρα). Στους χώρους του πανεπιστημίου έπεσαν γύρω στις 22:30 πυροβολισμοί και σκοτώθηκε ένας αστυνομικός της φρουράς του ΜΙΤ, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα. Ήταν ο 26χρονος Σον Κόλιερ.  Νωρίτερα κάμερες σε ένα μίνι μάρκετ σχετικά κοντά στο MIT είχαν εντοπίσει έναν από τους υπόπτους των επιθέσεων στον Μαραθώνιο κατά τη διάρκεια ληστείας.

Το πανεπιστήμιο κήρυξε συναγερμό, ενώ οι δύο, όπως φαίνεται, δράστες των πυροβολισμών στο ΜΙΤ έκλεψαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν. Οι δράστες πήραν μαζί τους και τον οδηγό του αυτοκινήτου, τον οποίο άφησαν ελεύθερο περίπου μισή ώρα αργότερα σε βενζινάδικο. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε.    

Εντωμεταξύ, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι οι δράστες είχαν φύγει από τους χώρους του και ήρε τον συναγερμό προς το προσωπικό και τους φοιτητές. Η αστυνομία ξεκίνησε την καταδίωξη του οχήματος μέχρι το Γουότερταουν, προάστιο ακόμη δυτικότερα του ΜΙΤ και του κέντρου της Βοστώνης.

Στη διάρκεια της καταδίωξης, οι δράστες φαίνεται ότι πέταξαν και εκρηκτικούς μηχανισμούς στους αστυνομικούς που τους κυνηγούσαν, ενώ αντάλλασσαν πυρά.  Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ένας από τους δράστες, του οποίου και τελικά ο θάνατος διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Έφερε πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς και πιθανώς από θραύσματα ή αέρια έκρηξης.  

Ο άνδρας που διέφυγε και καταζητείται είναι ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται στην μεγαλούπολη και η αγωνία της αστυνομίας εστιάζεται στο αν και πώς ο βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστώνης θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό του. Λίγο πριν τις 7 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, ο θείος του τον κάλεσε να παραδοθεί, προσθέτοντας ότι με τις πράξεις του έχει ντροπιάσει όλοι την οικογένεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News