default-image

Πάνω από τους μισούς δήμους έχουν καταφύγει σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων

Ελλάδα
Πάνω από τους μισούς δήμους έχουν καταφύγει σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν καταφύγει ήδη περισσότεροι από τους μισούς δήμους της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν ο υπουργός Εσωτερικών, Ευ. Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έπειτα από συνάντηση που είχαν με δημάρχους της Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα αιτήματα χρηματοδότησης 167 δήμων προς το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία έχουν εγκριθεί και έχει αρχίσει να προχωρά η υλοποίησή τους. Παράλληλα, επεξεργάζονται τα στοιχεία άλλων 10 δήμων που έχουν αιτηθεί χρηματοδότησης. Σημειώνεται ότι η συνολική οφειλή των Δήμων προς τις τοπικές αγορές είναι πάνω από 900 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του προγράμματος αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του Δημοσίου προς ιδιώτες (στο τέλος Δεκεμβρίου του 2012) μέχρι το τέλος Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών έχει ολοκληρώσει συνολικά τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους περίπου 3,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 330 εκατ. ευρώ προς το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τρίτους.

Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών γίνεται με σεβασμό στην αρχή της διαφάνειας και με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων και επεσήμανε πως το υπουργείο Εσωτερικών είναι το πρώτο υπουργείο σε ποσοστό απορροφητικότητας για το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και είναι εντός των στόχων που έχουν τεθεί.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News