default-image

"Ναι" στο κέντρο θεραπείας καρκίνου, με επιφυλάξεις

Κρήτη
"Ναι" στο κέντρο θεραπείας καρκίνου, με επιφυλάξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η πρόταση για την ίδρυση "Κέντρου θεραπείας καρκίνου με πρωτόνια" στην Κρήτη, μια πρόταση του περιφερειακού συμβούλου Κρήτης-γενικού διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου CERN-HERMES κ. Αλέξη Κοκολάκη .Τις επιφυλάξεις της εξέφρασε μόνο η αντιπολίτευση.

Η πρωτοποριακή πρόταση για μια ακόμη φορά κέντρισε το ενδιαφέρον αν και υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα όπως το κόστος της επένδυσης αλλά και οι ενστάσεις από επιστημονικής πλευράς.

Υπερ τη θεραπείας αυτής μίλησαν οι κύριοι Γεωργούλιας και Λιονής καθώς και από πλευράς του Cern κ.Δημοβασίλη.

Συγκίνηση προκάλεσε και η αφήγηση του κ.Κλάδου ο οποίος μίλησε για την περιπέτειας υγείας του 8 μηνών μωρού του. Μετα από πολλές περιπέτειες και θεραπείες ,μέχρι και στη Γερμανία, ευτυχώς ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας .Έτσι αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι κάθε επιστημονική προσπάθεια για τη θεραπέια της νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι η αναπτυξιακή καινοτόμα πρόταση του κ. Κοκολάκη έχει κατατεθεί από το καλοκαίρι και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σε τοπικό, πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο, αφού συνδυάζει την ίδρυση κέντρου αριστείας για την έρευνα, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη με τον τομέα του ιατρικού τουρισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News