default-image

Δωρεάν σίτιση Κύπριων φοιτητών

Κρήτη
Δωρεάν σίτιση Κύπριων φοιτητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διπλός εφιάλτης που ζουν οι Κύπριοι φοιτητές στην Κρήτη - όπως αναδείχθηκε από το ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ ΤV" και του neakriti.gr - οι οποίοι ανησυχούν για τη Μεγαλόνησο, αλλά βιώνουν και δύσκολες στιγμές στην Κρήτη, οδήγησε στην παρέμβαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης που τους προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν σίτισης.

Από τη μια οι φοιτητές ανησυχούν για τη τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οικογένειες τους και από την άλλη, με λίγα ευρώ στη τσέπη τους αντλούν υπομονή και κουράγιο από τη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού.

Στο ΤΕΙ Κρήτης αλλά στο Πανεπιστήμιο, Κύπριοι φοιτητές έχουν "ξεμείνει" από χρήματα λόγω του ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν πράξεις εμβασμάτων από τις Τράπεζες της Κύπρου, οι οποίες είναι κλειστές.

Έτσι μετά από εισήγηση του Πρύτανη καθηγητή Ευριπίδη Στεφάνου και ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου (312Η/21.03.2013) ανακοινώθηκε ότι:

«Λόγω των έκτακτων συνθηκών της κυπριακής οικονομίας - ενημερώνουμε τους Κύπριους φοιτητές ότι από σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 τους παρέχεται δωρεάν σίτιση, ακόμη και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση. Παρακαλούνται, λοιπόν, να προσέρχονται στο Γραφείο Φοιτητικής

Μέριμνας Ρεθύμνου και Ηρακλείου, αντίστοιχα, προκειμένου να ενεργοποιήσουν το δικαίωμά τους. Συγχρόνως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια εκ μέρους της Πρυτανείας για εξασφάλιση μέσω του ΚΤΕΛ κάρτας ελευθέρας για ορισμένο χρονικό διάστημα, θέμα για το οποίο θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση».

Από την Πρυτανεία

Με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον ανακουφίζονται άμεσα εν μέσω μια δύσκολη κατάστασης που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News