default-image

Ένοχοι οι 2 από τους 3, για τους νεκρούς στο Βόσακο

Κρήτη
Ένοχοι οι 2 από τους 3, για τους νεκρούς στο Βόσακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχους έκρινε τους 2 από τους 3 κατηγορούμενους για την υπόθεση του Βόσακου το Δικαστήριο Ρεθύμνου. Πρόκειται για τον επικεφαλής του πεζοπόρου τμήματος και τον συντονιστή της επιχείρησης. Το δικαστήριο επέβαλλε πέντε χρόνια φυλάκισης, με αναστολή και με τον όρο να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής, στους δύο κατηγορούμενους.

Έκρινε, όμως, αθώο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, τον τρίτο κατηγορούμενο, τότε διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου.

Σε κλίμα φορτισμένο

Η δίκη για την υπόθεση του Βόσακου με θύματα τρεις εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης.

Η ατμόσφαιρα είχε ήδη φορτιστεί μετά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη του επικεφαλής του πεζοπόρου τμήματος και του συντονιστή της επιχείρησης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Αθωωτική, όμως, ήταν η πρόταση για τον τρίτο αξιωματικό που κάθεται στο εδώλιο, που ήταν τότε επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών στο Ρέθυμνο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News