default-image

"Πόλεμος" για απολύσεις και μισθούς στα ξενοδοχεία

Ηράκλειο
"Πόλεμος" για απολύσεις και μισθούς στα ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απειλούν να τινάξουν την τουριστική σεζόν στον αέρα τα εργατικά της Κρήτης. Μετά το μπαράζ των απολύσεων οι εργαζόμενοι προειδοποιούν. Δε θα δεχτούμε την εξαθλίωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι κατά δεκάδες σε καθημερινή βάση βλέπουν την πόρτα της εξόδου από την εργασία τους.

Όλοι οι προβληματισμοί τέθηκαν στη συνάντηση των εργατικών, καθώς κάθε μέρα μόνο στο Ηράκλειο αγγίζουν τις δέκα. "Στηρίξτε τους υπαλλήλους", ήταν το κάλεσμα των εργατικών κέντρων προς τον Σταύρο Αρναουτάκη από τον οποίο ζήτησαν και δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα για την καταπολέμηση της ανεργίας.  

"Θα κλείσουμε ακόμη και ξενοδοχεία" είναι το μήνυμα των εργατικών κέντρων και των τεσσάρων νομών, τα οποία προειδοποιούν ξενοδόχους ότι πρέπει να μπει τέλος στις απολύσεις και στους μισθούς των 300 ευρώ.  

Αδιαπραγμάτευτη είναι για τους εκπροσώπους των εργαζομένων η εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι καλούνται από την έναρξη της τουριστικής σεζόν είτε να μείνουν χωρίς εργασία μετά το μπαράζ των απολύσεων είτε να εργάζονται πολλές ώρες για λίγα χρήματα.

Οι πρόεδροι των εργατικών κέντρων της Κρήτης ήταν ξεκάθαροι απέναντι στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο και ενημέρωσαν για την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί.

Τα εργατικά κέντρα έκαναν έκκληση στον περιφερειάρχη να προχωρήσουν άμεσα και οι δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News