default-image

Τα νέα παπούτσια του πρώην πλέον Πάπα

Κόσμος
Τα νέα παπούτσια του πρώην πλέον Πάπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βενέδικτος XVI έγινε ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε από την Αγία Έδρα εδώ και 6 αιώνες. Ως καλόγερος πλέον  θα φορά λευκό ράσο, χωρίς κάπα ενώ θα παραδώσει το χρυσό δαχτυλίδι που συνοδεύει τη θέση του.

Επίσης η προσωπική του σφραγίδα θα καταστραφεί, όπως συμβαίνει μετά τον θάνατο του Πάπα. Θα παραδώσει ακόμη τα ειδικά κατασκευασμένα κόκκινα παπούτσια του (φώτο) και αντί γι' αυτά θα φορά καφέ υποδήματα που κατασκεύασε γι' αυτόν ένας υποδηματοποιός στο Μεξικό.

Τα παπούτσια αυτά δωρίθηκαν στο Βενέδικτο από έναν παπουτσή κατά την επίσκεψη του πρώην πλέον Πάπα στη Λεόν του Μεξικό το 2012, Mexico in 2012, the Vatican said. Και σύμφωνα με τον υποδηματοποιό η κίνηση αυτή του Βενέδικτου αντικατοπτρίζει την εκτίμηση του για τη χώρα και κάνει τους κατοίκους της Λεόν υπερήφανους.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω πόλη είναι διάσημη σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και εκτός συνόρων για την τέχνη κατασκευής παπουτσιών και κυρίως δερμάτινων ενώ όπως έγινε γνωστό έχουν ήδη αποσταλεί στο Βενέδικτο XVI, ο οποίος θα συνεχίσει να διατηρεί αυτό τον τίτλο άλλα τρία ζευγάρια παπούτσια ένα από τα οποία σε μαύρο χρώμα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News